Als je in het onderwijs zit, ben je gezegend met een week vakantie in de maand februari. Een tijd van het jaar dat geen vlees en geen vis is. Of toch wel vis? De temperatuur is nu niet bepaald dat je met je zwembroek naar zee gaat en is weer te hoog om lekker te gaan skiën. We willen toch weg met het gezin. Waar kunnen we met z’n allen toch een toppertje van een vakantie beleven voor jong, oud, vis-gek, leesverslaafd en zwemgestoord.
hugovliegvissen.jpg
We moesten en zouden in de vakantie gaan vliegvissen. Maar ja, we zijn een gezin en er moest dus een middenweg worden gezocht, even bellen wanneer ik terecht kon. Jan Vuysters van de Eemhof forellenvijvers vertelde dat ik even moest kijken op www.eemhofforellenvissen.nl dat was wat voor mij. 

Uiteraard even gekeken en wat schetst mijn verbazing? Precies wat voor ons!!! Een midweek verblijven op de Eemhof in een luxe bungalow, met vier dagen vissen. En als klap op de vuurpijl kunt u ook nog eens gebruik maken van alle faciliteiten van de Eemhof met zijn heerlijke restaurantjes en subtropische zwemparadijs….maar vooral vier hele dagen forelvissen met zoonlief. Marieke lekker met Ilse en een boek in het zwemparadijs. Voor een jong gezin is het natuurlijk heerlijk om er even tussen uit te gaan, maar wat dacht je van een aantal visvrienden die lekker even zonder vrouwen willen vissen en relaxen?
hugowebmaster
Of je nu alleen gaat of met 6 personen alles is mogelijk. Uiteraard is het veel voordeliger als je met een groepje gaat. Als u midweeks met zes personen in een 6 pers. luxe bungalow verblijft inclusief 4 hele dagen vliegvissen van 9 tot 17.00 uur,….kost u dat maar 135 € per persoon. In principe kan dus iedereen hier terecht. Het bungalowpark heeft met de forellenvijvers een perfecte deal gemaakt en een heel leuk arrangement geregeld.

U moet gewoon even kijken op de site en dan ziet u onderaan de pagina de mogelijkheden tot downloaden van verschillende bestanden waaronder deze zeer aantrekkelijke midweek met vier dagen vissen op forel. Uiteraard zijn de data van de midweken ook aangegeven dus noteer die in uw agenda. Verder kunt u vliegvis-instructie en het algemene bestand van de visvijvers met alle info uitdraaien. Als u de website www.eemhofforellenvissen.nl binnengaat dan kunt u alle “infoforelletjes” gebruiken voor de gewenste informatie.
De Eemhof is zeer schoon, goed onderhouden en voor iedereen toegankelijk. Overal zijn verharde paadjes en zijn mogelijkheden om afval te deponeren.
U kunt heerlijk zitten bij de vele betonnen bankjes en hengels kunt u ook makkelijk kwijt in de standaards voor u in het pad. Wilt u even lekker wat eten en drinken dan kunt u gerust in de Eemhof terecht want ze verzorgen heel lekkere broodjes met alle drinken die u wenst.
VLIEGVISSEN

De Eemhof is perfect geschikt voor het vissen met de vliegenhengel. De vijver is zeer ruim opgezet met een zeer grote hugoforelvijver speciaal voor de verwende bellyboatvisser. Hier zwemmen kapitale forellen rond van 10 pond+ Uiteraard mag je hier niet vissen met de dobber omdat dit alleen een vliegvisvijver is. Wil je lekker komen vissen met de kinderen of vind je het vissen met de dobber schitterend dan blijf je in de eerste vijver.Verleden jaar werd een dag forellenvissen in de “De Eemhof” voor mijn zoon Hugo de “dag van zijn leven”. Hij was toen 7 en de manier waarop hij voor het eerst in contact kwam met forel was gewoon in één woord “fantastisch”  Na eerst een wijze les te hebben gehad van “Ome Jan” hoe je moest vissen, hoe je moest omgaan met de vis, welke aassoorten en welke vliegen mocht Hugo zelf op pad om forel te vangen. Het voordeel in de Eemhof is dat je buiten een fantastische entourage de forellen ook echt ziet. De visdichtheid is zo hoog is dat je het wel heel bont moet maken om geen visje te vangen. Voor kinderen, maar ook voor mijzelf is het zien van de vis al iets magisch .                                                                                                             
Als je dan niets vangt is in ieder geval één ding zeker, het lag niet aan de vijver, maar echt aan jezelf. De forellen die we zien en die we zien vangen, zijn allemaal prachtig van kleur, maar ook vooral van grootte. De kwaliteit van de forellen is in deze vijver gewoon kicken. Of je de vis nu terugzet of dat je het omtovert in een luxe diner, het respect voor vis heeft Jan heel hoog in het vaandel staan. Wil je de vis meenemen, dan moet je de vis eerst weidelijk doden voordat je de haak eruit haalt. hugoforelhangenda

Hugo had net bij Handy Fish van vliegvis-instructeur Richard zijn eerste les gehad en was helemaal onder de indruk van de “vliegvismagie” Tijdens zijn gooien met  "de vliegenlat" worden er her en der om hem heen mooie vissen gevangen. Zoals waarschijnlijk bij de leeftijd hoort loopt hij dan ook direct naar de vanger toe om even te kijken en te informeren naar de gebruikte vlieg. Op eenhugojongen gegeven moment staat een vrij jonge knul een mooie forel te drillen. Tijdens de dril wordt hem de vraag gesteld welke vlieg hij had gebuikt. Heel voorzichtig peuterde de jongen tijdens het drillen van de forel een vlieg uit zijn jack en gaf deze aan Hugo. Zij geluk kon niet op. Heel snel vloog een beeld voor mijn ogen dat ik hetzelfde had meegemaakt met een ervaren vliegvisser uit Engeland die mij zijn vangende “Renegade” gaf na de zoveelste forel. Ik heb dat vliegje gekoesterd alsof het mijn kind was en direct opgeschreven hoe ik hem binden moest. 
Nu ben ik zelf vader van zo een smurf en de geschiedenis herhaalt zich. Als we besluiten om nog tien minuten te vissen en dan naar mama terug gaan krijgt Hugo op de gekregen vlieg een enorme “wegtrekker" en zijn vliegenhengel staat binnen een mum in een hoepel. De lijn schiet van zijn reel. In bittere paniek grijpt hij de lijn in zijn mond en klemt met zijn tanden. Uiteraard hebben we hem dat maar ontraden, maar de gelukzaligheid dat zijn eerste forel op de vlieg gevangen was…….".KICKEN "

Dat is net als Campari…..Je moet het echt een keertje meegemaakt hebben.

 EEN MIDWEEK FORELVISSEN IN EIGEN LAND………NIET GEK TOCH!!!!  

Bel gerust even voor informatie 036- 5229169