utrechtheader


Wat was het weer een feest om er rond te lopen. Dit keer had hengelsport.com een enquête uitgeschreven waarbij de aanwezige sportvissers werden ondervraagd naar hun bevindingen. In totaal 413 sportvissers werden er ondervraagd. Tien korte vragen over de bereikbaarheid, de stands, gezelligheid, de organistie, de catering, de dagen enz. We kregen een uitslag die verrassend was. 293 mensen vonden de beurs in Utrecht leuker en gezelliger dan de VISMA in Rotterdam. Als belangrijkste reden werd aangegeven dat het meer een beurs was en geen ordinaire dump van hengelsportspullen. De mensen vonden ook de ruime lichte opzet een verademing. Iedereen kon zich vinden in de drie dagen. Een groot aantal mensen vonden het bij de stands waar wat werd gedemonstreerd of uitgelegd het allerleukst. Hier valt voor de winkels nog een slag te slaan. Het trekt absoluut volk als er iets wordt gedaan of als de bezoekers iets zelf kunnen doen. Zoals de demonstraties van Pure Fishing door de roofvissers / zeevissers en karpervissers worden als erg leuk ervaren.

utrechtdirkmeiden


Iedereen was laaiend over de organisatie. Namens alle deelnemers aan de enquête en uiteraard ook namens onze redactie wil ik het hele DRENT EVENTS team bedanken voor hun topprestatie en we hopen op een voortzetting in 2013.

utrechtbiggameebro


Big Game Ebro....Een echte Amsterdamse kerel met dito humor. Zelfs voor een bokser van allure is het vangen en vasthouden van zo een buffel van een vis een opgave.

utrechtcarpcrossing


Carp Crossing...Deze mannen hebben een ongelofelijke passie voor de karper. Afgelopen jaren hebben ze schitterende beelden verzameld over het onderwaterleven en dan met een knipoog naar de karper. Op youtube zijn al meerdere mooie korte films over karper te vinden. Een "kleurrijke"stand

utrechtcarpspecialist
t


THe Carp Specialist was ook aanwezig. U kent hem waarschijnlijk wel...Bas van Klaveren, de meest goedlachse karpervisser van Nederland, wie met Bas ruzie krijgt moet nog geboren worden. Hij stelt heel hoge eisen aan de kwaliteit van zijn vermaarde karperreizen.

utrechtcatfishcaspe


Catfish Camp Caspe....Als er iemand verstand heeft van het Spaanse water en de daar te vangen vissoorten dan is het Gert wel. Een klant bij Gert is verzekerd van vangsten of het nu meerval, karper of snoekbaars betreft.

utrechtcordes


Cordes Travel, een totaal vernieuwde stand met prachtige grote posterschermen. Allemaal grote en mooie vissen die allemaal gevangen zijn door klanten tijdens door Cordes georganiseerde reizen. Honderden tevreden klanten weten ieder jaar weer dit reisbureau te vinden. Bij Cordes Travel is iedere klant speciaal. Service is voor Linda en Raffie nummer één

utrechtdepharshoeke


.Bungalow Watersportpark de Pharshoeke.... Ik was onder de indruk van het verhaal dat ik hoorde. Er worden allemaal nieuwe bungalows gebouwd met allemaal een schitterend uitzicht over het visrijke water. Ik kan uit ervaring spreken, het is er heerlijk en ik had binnen een half uurtje trollen twee snoeken van respectievelijk 83 en 105 cm. De sfeer is er heel gemoedelijk

utrechtverpa


Witvisgoeroe Geert pakvis van VERPA was heel trots op zijn nieuwste aanwinst. Een verstelbare "witvistroon" die in elke situatie dienst kan doen.

utrechtgeerslokaas

 


Als tweede nieuwtje vertelde hij dat VERPA de trotse eigenaar geworden was van het in Belgie populaire lokvoer GEERS. Zeer binnenkort zal de productie in Nederland plaatsvinden. Het is al in Nederland in verscheidene winkels gesignaleerd.

utrechtjrcpiepers

 


Karpergigant JRC kwam met een primeur. Heel mooie futuristische beetmelders die kunnen communiceren met elkaar. Met een kleine afstandbediening te regelen.

utrechtleostpenn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Leo de altijd goedlachse medewerker van Pure Fishing presenteerde de splinternieuwe Oysterlijn en ook liet hij de nieuwe kleuren in NANOFIL zien. Verder was het grote nieuws dat er ook dikkere diameters te koop zijn dan 20/00. Vooral de mosgroene Nanofil was heel erg mooi.

utrechtpredatorcraft

 


Heel veel roofvissers kennen dit merk niet meer de kenners weten dat deze boot waarschijnlijk één van de allerbest gebouwde luxe aluminium boot is van Nederland. Helaas zijn de bouwers zelf veel te bescheiden om het zelf te zeggen. Aan alles is gedacht en er worden alleen maar topmaterialen gebruikt. De boot wordt geheel in samenspraak met de klant gemaakt.

utrechtremko


Je mag best bij deze schilderijen wegdromen. Rem( brand) ko had voor de beurs weer de nodige vismeesterwerken gemaakt. Een zeer sympathieke kerel met twee voeten op de grond.

utrechtrentenaar


Wil je bij Rentenaar een goede foto maken dan moet je dat aan het begin van de beurs doen omdat het er anders zwart van de mensen ziet. Deze roofvisgigant weet het altijd voor elkaar te krijgen om beursaanbiedingen te maken waar het "roofvispubliek"massaal op af komt.

utrechtribbink


Altijd staat hij op de beurs, de dieptemeter en GPS specialist van Nederland. Ribbink Nautic die als geen ander het gebruik van Electronica aan boord promoot zowel op de beurs als op cursusavonden bij hem op de zaak. Dit wordt door honderden gebruikers zeer gewaardeerd. 

utrechttechnautic


Een onwijs mooie en vooral informatieve stand was van Technautic. Alle type topklasse electromotoren van Minn Kota waren aanwezig. De Rolls Royce onder de electromotoren. Maar ook waterbestendige radio's en niet te vergeten de ultranieuwe 360 graden rond kijkende onderwatersonar.

utrechttechnautic2


Heel veel mensen kwamen dan ook naar deze stand van technautic om advies te vragen over het gebruik van electromotoren en ander electronisch vernuft aan boord.

utrechttightlines1

 


Bert Goeree van Tight Lines zoals altijd aanwezig presenteerde zijn nieuwe programma voor 2013. Hij ondervond met zijn tv in het begin nogal wat problemen maar door de "magic hands" van Kevin Murphy van het Bella Vista hotel ( zie foto)  uit Ierland was het probleem zo verholpen....

utrechtvisdeal1


De mannen van het oh zo populaire VISDEAL waren ook aanwezig! Willem met zijn team speelde voor Sinterklaas, je kon je schoen zetten.

utrechtvisitnorway1


Uiteraard is voor een visbeurs een stand met informatie over het schitterende Noorwegen ook op zijn plek. Innovation Norway Idar Andenes en collega ( Visit Norway) gaven informatie over de allermooiste plekjes in het Noorden waar het met recht een visparadijs is.

utrechtvortex


Vortex doet heel veel zaken met de karpervissers. Zijn opblaasboten worden meegenomen op de reis naar Frankrijk of gewoon gebruikt in ons kikkerland. Een kwaliteitsproduct voor iedereen bereikbaar

utrechtwatersportvonk1


Even moest ik goed kijken. Ik kende hem inderdaad van de Cordes Travel Noorwegendag. Hij was als polyesterbotenexpert op de stand van VONK Watersport aanwezig. In een paar minuten praten met deze mannen wist ik dat ik met een paar experts te maken had. Hij wist precies waar hij het over had als het om varen, vissen en driften had.

utrechtkewi


Wat heb ik veel van Leo Wimmers geleerd. Ik heb tijdens de beurs nog nooit zo lang op een stand gestaan. Hij wist alles over rubberboten en plastic boten. Alles over lijmen en opvouwen en zeker over het onderhoud van deze super handige ADVENTURE boten. Heel Nederland kent de naam KEWI.nl. Ik heb beloofd om bij hem langs te gaan en een special over het bedrijf te maken met alle ins en outs van de rubber / plastic boten.

Er rest mij te zeggen dat ik van het begin tot het eind genoten heb en niet alleen ik. Treffend zei mijn zoon  "Pap, ik heb zere voeten, maar ik ben onwijs blij dat ik mee ben gegaan.