aaastruinen3


Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Hugo Pos en bven dertien jaar. Ik ga vaak met mijn achterneef Niels op karper vissen hier in de buurt. Van mijn vader heb ik een hengel gekregen en nu ben ik helemaal verslaafd geraakt aan het vissen op karper. Het allermooiste vind ik het vissen op karper met een broodkorst. Het drijvende vissen is heel spannend omdat je alles ziet gebeuren. Als het geen goed weer is om drijvend te vissen ga ik ook wel verticaal vissen op snoekbaars met de boot op het Noordzeekanaal. 

aaastruinen1


Ik gebruik voor het vissen op karper een gevlochten lijn met aan het einde een stukje fluoro carbon. Door de waterplanten moet je wel gevlochten gebruiken anders gaat je lijn vaak stuk en dat wil je niet. Een haak wil je niet in de karper zijn bek laten zitten. Vooral met zon gaan Niels en ik vaak drijvend vissen en als we de karpers dan zien azen  is het vaak dat je je hart voelt kloppen in je keel.

aaastruinen2


Zal hij het pakken of niet. Ik heb al een aantal keren verschillend brood geprobeerd maar wit brood gaat het beste en soms met een beetje jam erop gaat ook goed. Vorige week zondag 16-9 ben ik ook weer wezen vissen en toen ving ik mijn record karper op de broodkorst. Ik had er eentje van 82 cm. Het was net een raceauto door het water. We hebben direct een foto gemaakt, en hem weer laten zwemmen. Als ik nog een grotere heb gevangen dan horen jullie meer.

 

Hugo Pos