abmarideleheader

 


Wie wil er nu niet een paar mooie grote visvijvers bij de vakantiewoning. Een vijver waar je lekker naar toe kan gaan wanneer de kinderen aan het zwemmen zijn en je vrouw een goed boek leest, gewoon lekker een hengeltje uitgooien en met grote kans op vis en op vis van formaat.abkarperv.jpg Stijlvol verblijven in één van de mooiste streken van Frankrijk. Vakantievieren en ook nog kunnen vissen op meerval, karper, snoekbaars, snoek en verder alle soorten witvis.
Nu eens niet met je tentje onder de blote hemel slapen, maar in een fantastische vakantiewoning met alles erop en eraan. Op loopafstand de ruim aangelegde visvijvers die onder beheer staan van een visstandcommissie. 

abvakantiewoning  De vijvers worden ieder jaar van nieuwe vis voorzien om ervoor te zorgen dat het bestand aan vis voldoende is.
 In de vijvers streeft men naar een biologisch evenwicht en daarom zijn de meeste soorten met een redelijk bestand vertegenwoordigd. Karpers tot ver boven de 20 kilo zwemmen er rond. Er wordt Catch en Release gepropageerd. geurkarper.jpg In de vijvers mag niet worden gevaren of gezwommen om een perfecte hengelsport te kunnen garanderen. Het park ligt in de streek Limousin die van oudsher bekend staat om zijn prachtige porselein. Voor mij persoonlijk staat voorop dat het voor iedereen een feest moet zijn om vakantie te vieren. Je weet dat er voor je huis schitterende vijvers liggen maar je kunt ook met je gezin heerlijk er op uit trekken om de omgeving te verkennen. 
 Cultureel is er in deze streek echt van alles te zien en te bezoeken. Prachtige kleine idyllische dorpjes waar de tijd echt heeft stilgestaan. In de nabijheid zijn er meerdere kastelen en voor de wandelaars zijn er tal van wandeltocht mogelijkheden. abkanonWatersporten in de vorm van kanovaren, raften en zwemmen kunnen naar hartenlust beoefend worden. Ook is dit gebied het eldorado voor mountainbikes. Dit is echt iets voor de sportvissers onder ons die eens op stap willen gaan naar Frankrijk en die niet dag in dag uit in een bivvy willen liggen en proberen om alleen maar “biggen van karpers” te vangen.
 Dit is voor de grootste groep sportvissers die het heerlijk vindt om een hengeltje uit te gooien, maar die ook weet dat er achter hem een vrouw en kinderen staan met net zoveel recht op een fijne vakantie. abkasteelVoor IEDEREEN is er wat te vinden en wat te beleven. Geen schreeuwerige camping waar je tot diep in de nacht wordt gestoord door een disco die op tien staat.
De huizen staan in een bosrijke omgeving verspreid en zijn van alle gemakken voorzien.  Op het park is een eigen buiten en binnen zwembad. Voor de kinderen is er voldoende om aan hun trekken te komen. Toen ik bij één van de beheerders van het park vroeg hoe het met de visvijvers was gesteld kreeg ik direct een enthousiast verhaal te horen dat de vijvers heel goed worden onderhouden en dat er een goed bestand aan vis te vinden was. abvijver3.jpg U hoeft voor het vissen in de vijvers geen extra vergunning te kopen.
Wil je verder kijken dan je neus lang is en ook in de omgeving in de kleine en grote rivieren vissen dan moet u uiteraard wel een vergunning halen maar dat zijn voor een paar weken ook de kosten niet. Doe dit echter wel omdat de Franse regering net als de Nederlandse regering heeft aangekondigd dat er een betere controle komt op overtredingen van de Franse “vispas”
abvisvijver.jpgWilt u liever even een kijkje nemen op dit schitterend gelegen “vis - vakantie – eldorado”  moet u zelf maar even een kijkje nemen op de site van deze prachtige vakantie bestemming. U kunt hier in het Nederlands ook alle informatie vinden. De redactie gaat een kijkje nemen en we houden u op de hoogte. Een kamp met een meerwaarde dan alleen maar vissen…..Een vakantie met ***** Een plaats voor het hele gezin, maar ook voor de sportvissers die wat meer comfort willen.  

 

Extra informatie: De accommodatie op Hameau de la Maridèle bestaat uit drie verschillende typen vakantiewoningen. Deze woningen zijn geschikt voor 4 tot 8 personen. Momenteel wordt het park door de bouw van 25 extra woningen uitgebreid. De bestaande vakantiewoningen zijn het gehele jaar door te huur tegen scherpe tarieven; www.lamaridele.com

 

Het 3 sterrenpark is officieel erkend door Gites de France en door Gites de Pêche. Gites de Pêche staat garant voor goede vakantiewoningen in de nabijheid van erkende vislocaties. Het park is tevens bekroond met de 'Trophee Turgot' en de 'Oscar du Tourisme en Limousin'.

 

Voor meer informatie: www.lamaridele.com