zoetermeerheader

 


We hadden expres gekozen voor de ochtend omdat we dan nog iets aan onze dag zouden hebben. In Zoetermeer aangekomen viel ons direct iets op. Een gigantisch groot complex waar van alles te beleven viel. Niet alles was duidelijk aangegeven maar dat mocht de pret niet drukken. Je hebt een mond en daar kom je meestal ver mee. Direct moest mijn zoon naar een voergigant “Wielco”al waar hij van de “Beer uit het zuiden”Hans een perfecte uitleg kreeg over het te gebruiken voer.zoetermeer.jpg Van alles hadden ze vernieuwd. Er waren nu zelf kneedbare pellets die je perfect onder een dobbertje kon gebruiken. Ik was verbaasd omdat ik eigenlijk alleen met maïs op karper vis. Hans was heel erg vriendelijk tegen mijn zoon en ondanks de tientallen vragen bleef hij geduldig en vriendelijk.


Het leven is volgens mij heel leuk als je heel jong bent. Iedereen wil je helpen en is aardig tegen je. Toen viel het grote filmscherm bij de firma Fox op. Daar werd een film vertoond met werkelijk mega karpers en dat maakte heel veel indruk op mijn zoon van tien. Direct ging hij naar de mensen van het team van FOX en vroeg de heren echt het hemd van het lijf. Ik moet echt deze mensen een compliment geven op de manier waarop ze met engelengeduld uitleg gaven over rigs en onderdelen daarvan. zoetermeer2.jpgVolwassenen voelen zich vaak te goed om over vissen iets te vragen. Nu durf ik van mijzelf te zeggen dat ik het zeevissen en roofvissen redelijk beheers maar over het karpervissen ben ik ook nog een heel erg groen mannetje en ik heb ook alles gevraagd wat ik wilde weten. Deze mannen hadden op alles een antwoord en nog met goede argumenten ook.
 Ook daar kreeg Hugo weer de nodige monsters. Ook heeft hij voor de komende vakantie in Frankrijk op het vakantiepark La Maridele met super mooie karpervijvers exact gevraagd wat hij moest gebruiken.

Op naar MAXIMA, niet onze toekomstige koningin maar de lijnen gigant. Daar mochten we meedoen met een test. Daar moesten we lijnen knopen. De knoop moest zo sterk zijn dat het minimaal drie kilo trekkracht kon hebben. Daar kwam het zeevissen weer goed van pas. De knoop om een dikke op een dunne lijn te knopen als voorslagknoop werd uit de goocheldoos gehaald en daarmee wonnen we twee prachtige rollen nylon. Ik durf te beweren dar beide lijnen tot het topsegment behoren. Alle mannen van Maxima waarschuwden me dat het echt in mijn handen zou snijden. Ik kreeg de 35/00 eerlijk waar met heel veel moeite pas door.

zoetermeeroceanfreshMet de trap naar boven en de ring daarboven bezocht. Dit werd voor mij persoonlijk een klapper van jewelste. Daar was een bedrijf ( OCEANFRESH ) dat volledig gespecialiseerd was in voer maar ook in vernieuwende dingen voor de karpervisserij. Ook hier heb ik gewoon gemeld dat ik heel veel leren wilde. Een onvervalste Limburger met engelen geduld heeft ons zo goed geholpen dat ik wegging met het gevoel….Eindelijk weer eens wat geleerd. Vooral heel erg handig en goed voor leken zoals ik. Ze hadden een kaart gemaakt met daarop aanbevelingen om bepaalde soorten aas in te zetten in het seizoen.
De karper heeft een bepaald voedselgedrag zoals zoveel vissoorten en dit was op een heel overzichtelijke manier in kaart gebracht. Ook de vrouw van de eigenaar kon een aardig woordje meepraten. Een leuke enthousiaste vrouw die ook heel goed wist waar ze over sprak. Ze liet dingen zien waar ik echt nog nooit van gehoord had. Heel kleine tie-rips om makkelijk over grote afstand aas mee te gooien die vanzelf oplossen. Zakjes van PVA die ook in het water oplossen. Voor heel veel karpervissers een vanzelfsprekende zaak, maar voor mij absoluut iets geweldigs. Ook hier heb ik weer dingen afgekeken om zelf te gebruiken in mijn toekomstige karpervisserij en ook voor zee en de dood aas visserij in te zetten. Ze hadden net als Wielco ook van die perfect kneedbare pellets voor de dobber of grondvisserij. Ik ben nogal op smaken en ze verzekerden dat alle boilies en pellets bij hun op de stal absoluut onschadelijk waren vanwege de natuurlijke ingrediënten. Ze waren ook de verdelen van de Amiaud Pêche producten geworden in Nederland. Vreselijk aardige mensen met oog voor detail. Toen ik weg ging bij deze mensen hadden we beide zin om te gaan vissen. Ik zou direct bij thuiskomst deze rig gaan inzetten.

Daarna gingen we naar buiten kijken bij de demonstraties. Het blad BEET had voor de kinderen een fantastisch leuk spel georganiseerd met voor ieder kind een prijsje. Wat was hij trots toen hij met zijn verdiende Beet diploma terugkwam. Een heel leuk initiatief.  WIELCO had voor iedere deelnemer een zak met voer klaar staan. zoetermeerjan.jpgDaarna ging ik op bezoek bij Peter van de Willik van HARDCORE FISHING die daar zijn nieuwe hengels presenteerde aan het grote publiek. De feederhengels zijn al een succes, maar nu heeft hij er een korte versie bij laten maken naar zijn eigen inzicht. Menig karper en brasem wist hij samen met maat Jan Klootwijk te verleiden. Vooral in de avonduren, toen de grote massa mensen vertrokken was, ging de vis azen. Aan de hengels kun je zien dat er een kennen aan te grondslag heeft gestaan. In het middenstuk heeft de hengel body om het loodkorfje goed weg te kunnen zetten en in de top strak en gevoelig voor de allerbeste beetregistratie. Peter gebruikte superslimme voorkorfjes van Preston die perfect gooiden maar ook nog eens op een heel makkelijke manier van voer waren te voorzien


Als slagroom op ons gebakje mocht Hugo bij “DOBBERROB”zelf dobbers maken. Met een klein Multi-tooltje in een paar klemmen konden de kinderen met een vijltje binnen “No time”een stukje balsahout omtoveren in een prachtig dobbertje. Dobberrob had veel van zijn werk meegenomen en ik verbaasde me echt dat dit door hem persoonlijk was gemaakt. Echt heel mooie dobbertjes voor heel veel soorten visserij had hij daar staan. Tot in de puntjes verzorgd. Ik vond ze zelfs zo mooi dat ik hem beloofde om over zijn uit de hand gelopen hobby een groot artikel te wijden. Hulde. Hij wist die smurfen van rond de tien jaar zo te boeien dat je kon zien dat hij dit eerder had gedaan.zoetemeerrob Een in en in hobbyist …..Hugo heeft het echt fantastisch gevonden! Het eerste wat hij thuis zei “mama moet je kijken ik heb zelf een dobber gemaakt, het lijkt net alsof ze uit de winkel komen.         

Voor mij persoonlijk was de beurs meer dan geslaagd. Veel deelnemers klaagden wel omdat er te weinig mensen waren. Maar ja wat wil je…In de vakantie van de lagere school, waar dus veel mensen een paar dagen weg waren en ook nog eens met bloedmooi weer dus in dat geval was het minder goed voor zo een happening. Ik hoop dat de beurs een vervolg krijgt en dat het ook op meer sites te vinden zal zijn. Wij hebben als hengelsport er geen bericht van gehad. Mijn dank gaat dus ook uit aan Peter van de willik die me een uitnodiging stuurde om hem en zijn nieuwe hengel te komen bekijken.