aaheader
Hallo allemaal,

Hè hè eindelijk is het zover, ik, Stefan Hulsebos, 12 jaar, ben op weg naar Catfishcamp Caspe samen met mijn vader Bert en mijn oom Rob voor een 2 daagse vissessie met visgids Gert op donderdag 19-8 en vrijdag 20-8. Mijn vader heeft bij Jacinta en Gert een stacaravan gehuurd voor 3 overnachtingen met ontbijt, lunchpakket en linnengoed in de caravan. We zijn woensdagmorgen18-8 plm. 11.00 uur vertrokken vanaf de camping in Blanes en zijn plm. 02.00 aangekomen op Catfishcamp Caspe waar Jacinta al aanwezig was om ons de sleutel van de caravan te geven, nadat we onze spullen in de caravan opgeborgen hebben heeft mijn vader 2 karperhengels opgetuigd zodat ik in de baai naast de caravan kon vissen, jammer genoeg niets gevangen. Donderdagmorgen op tijd opgestaan en een lekker ontbijt gehad van Jacinta, met een koelbox met lunchpakket, veel water, frisdrank en fruit bij Gert in de 4x4 auto gepakt en om 9 uur op weg naar de visstek. Na een rit van plm. 35 minuten zijn we op de plek aangekomen waar enige boten van Gert liggen, we pakken de spullen in een boot en varen plm. 4-5 minuten naar de visstek waar we de boot weer uitpakken, als Gert 6 meervalhengels opgetuigd heeft worden deze met aas, vismeelpallets, aan de hair uitgevaren en te water gelaten bij een paar boeitjes die daar nog liggen van een vorige sessie. a035Hij gooit ook nog een paar scheppen vismeelpallets over de visstek als lokaas.
Als alle zes meervalhengels klaar uitgevaren zijn tuigt Gert ook nog 2 karperhengels op en werpt deze in en legt deze op de rodpot, alle hengels staan/liggen nu klaar en het is nu wachten op de eerste aanbeet welke al snel volgt, Gert slaat aan en geeft mij de meervalhengel in de handen en mijn vader legt mij uit wat ik ongeveer moet doen, prachtig wat een sterke vis heb ik aan de haak, na plm. 20 minuten hebben ik de eerste meerval die ik in mijn leven gevangen heb op de kant liggen, na meting blijkt deze 1.83 mtr lang te zijn, we maken enige foto's en zetten de meerval terug in de ebro, dit is echt kicken ik tril helemaal, mijn vader en oom Rob,die al vaker bij Gert en Jacinta  geweest zijn verwennen mij echt en geven mij bijna alle aanbeten zodat ik op donderdag de meeste vissen mag drillen. Dit zijn de vangstresultaten van donderdag:a028

 pa Bert : karper 75 cm en  meerval 139 cm

oom Rob : karper 92 cm  meerval 140 en 195 cm

ik, Stefan: karper 80 en 90 cm meerval 183 cm 140 cm 150 cm 137 cm 105 cm 114cm.


Kortom een SUPERDAG, om plm. 17.00 pakken we de boel in en gaan terug naar het kamp waar we bij het clubhuis samen met Gert en Jacinta wat drinken en napraten over deze geweldige visdag met een meerval van 1.83 mtr.
Vrijdagmorgen weer op tijd opgestaan en na een lekker ontbijt van Jacinta vertrekken we weer plm. 09.00 uur naar de visstek, om plm. 10.15-10.20 uur staan alle hengels in de steunen en liggen de karperhengels op de rodpot. Het is heel warm deze dag en we moeten echt afzien, na enige tijd de eerste aanbeet en ik mag de vis drillen. Na enige tijd wil ik de hengel afgeven aan mijn vader of aan oom Rob want ik heb geen kracht meer maar deze weigeren de hengel over te nemen, ze zeggen dat ik de vis alleen moet vangen. Mijn vader houdt mij met zijn armen om mijn buik vast zodat ik steviger sta, dit helpt en het gevecht met deze supervis gaat door. Na 30-45 minuten zien we de  vis voor het eerst, dit is geen gewone vis maar een monster!! a078Nadat de vis geland is blijkt bij het opmeten dat deze 228 cm lang is, een nieuw familierecord, Gert schat dat deze vis 70-80 kilo zwaar is, voor mij is het gewoon een monster!!!!
Ik ben helemaal kapot en tril helemaal .We vangen deze dag niet zoveel als donderdag maar het is weer een superdag, mijn vader verbreekt zijn record ook en vangt ook een supervis van 215 cm en oom Rob een vis van 175 cm. Dit zijn de vangsten van vrijdag:

pa Bert : meerval 215 cm.

oom Rob : meerval 159 cm en 175 cm, karper 95 cm.

ik Stefan : 159 cm en 228 cm, karper 75 cm en 95 cm.a100

Om plm. 17.00 uur de spullen weer ingepakt en terug naar het kamp waar we nog wat drinken met Jacinta en Gert.
Ik heb 2 geweldige dagen gehad en supervissen gevangen met dank aan Jacinta en Gert van Catfishcamp Caspe en aan mijn vader en oom. 's Zaterdagsmorgen om plm. 07.00 uur zijn we weer vertrokken richting de camping in Blanes waar we plm. 10.15 uur aankwamen en mijn moeder op ons zat te wachten.