023





















Vorig jaar ben ik naar Ierland gegaan om voor het eerst op visreis te gaan met mijn zoon Hugo Pos. Het was niet goed.....het was fantastisch. Via het reisbureau Tight Lines had ik op de Visma gehoord dat de bestemming in COBH in Ierland bekend stond om zijn vele mogelijkheden. Is het weer te slecht om op blauwe haai, rog of conger te vissen dan kun je ook kiezen voor een geweldig alternatief.
004
Er ligt op 25 minuten rijden een vrijwel maagdelijk snoekwater te wachten.
Hoe komt het nu dat het water daar nog zo sterk onderbevist is. Snoek is van geen belang in Ierland. Ik heb er zelf een tijd gewoond, maar toen al had de snoek geen enkele importantie.
5
Tegenwoordig gaan de Ieren er wel steeds meer op vissen en maken ze de vissen ook niet allemaal dood omdat ze inzien dat ze een grote markt is voor het vangen van snoek. In het LOUGH INNISCARRA is het moeilijk vanaf de kant te vissen en daarom zijn er zoveel goede snoekstekken op het meer.
12
















Ieren zelf vissen liever op zee of op zalm en forel. Bert Goeree van tight Lines heeft het opgenomen in zijn assortiment. Ik heb er twee jaar geleden al een sublieme zeebaarsweek meegemaakt (de eerste worp al gelijk een vis van 80 cm) Lees het verslag maar even dan weet u wat ik bedoel met toplocatie ( vul +op de indexpagina gewoon even COBH in en u kunt zien wat er allemaal over geschreven is. Zoveel zeebaars en zulke mooie grote vis. De allermooiste zeebaarsvisserij tot dan toe in mijn leven.........Vorig jaar ben ik er met mijn zoon geweest omdat hij graag in zijn toen nog jonge leven van 13 jaar oud zo graag een rog en een haai wilde vangen. Ook deze droom werd werkelijkheid gemaakt in COBH ( het artikel heette een kinderdroom komt uit in COBH deel 1 en 2.) Op de VISMA maakte Bert Goeree me gek met de verhalen over deze fantastische snoeklocatie in het ongelofelijk mooie Ierland op nog geen 1,5 uur vliegen.15
Normaliter leest u hier verslagen van visreizen die al gevist zijn maar nu moest ik naar aanleiding van het verhaal van Bert echt even iets schrijven over iets wat komen gaat en wel op 12-19 juli. De meeste snoek is dan uitgepaaid en het water is weer een beetje aan het opwarmen. Uiteraard komen er meerdere verslagen over want wanneer het weer het toelaat dan gaan we uiteraard de zee op om een blauwe haai te vangen.
056
 Dit is de allergrootste wens van Hugo en laten we hopen dat de weer goden ons dit keer gezind zijn. Henk simonsz is er ook geweest en die vertelde mij ook dat het zo een fantastisch mooi water was met heel sterke prachtig getekende snoeken. Bij het Bella Viste gelden uiteraard de Catch and Release regels.004

KIJK EVEN BIJ TIGHT LINES OP DE SITE VOOR DE MOGELIJKHEDEN....ROOFVIS.......COBH