DSC 3795De afgelopen twee jaar is de firma de watersport en visbeurzen afgegaan en heeft de trailer aan het grote publiek gepresenteerd.
DSC 3800
Al heel snel kreeg de trailer prijzen uitgereikt om de kwaliteit en innovatie van het product.

DSC 3802 Als klap op de vuurpijl veroverde Vanclaes de DAME award op de METS in Amsterdam.

DSC 3820 De METS is een beurs waar je als publiek geen toegang hebt, het is alleen bedoeld voor de fabrikant en de groothandels en bedrijven.

DSC 3823 Nu inmiddels twee jaar verder was ik heel benieuwd hoe het bedrijf dit gedaan heeft. Allereerst de sfeer in het bedrijf.
DSC 3826
Als je binnenkomt zit er geen chagrijnige dame of heer die de telefoon opneemt maar er zit "janneke" Ze straalt van oor tot oor en op de een of andere manier voel je gelijk op je gemak.

DSC 3827 Achter het kantoor / showroom staat een enorme farieks / assemblagehal waar zoveel mogelijk de onderdelen zelf gemaakt worden.
DSC 3828

 Het bedrijf heeft in zijn filosofie staan dat je eigenlijk alleen maar zou moeten werken met het allerbeste materiaal.

DSC 3830 Dan maar een euro meer, maar kwaliteit is nu eenmaal wat Vanclaes uit wil stralen. Ik bespreek dit ook met Stian Duivelaar de directeur.

DSC 3832 Ik vraag of het gevaar met zich meebrengt dat je als Rolls Royce wordt betiteld.

DSC 3836 Voor veel mensen is een Rolls Royce niet te betalen en dus ook een onhaalbare kaart.

DSC 3840 Hij knikt maar gelijk zegt hij...Je moet ergens beginnen en als ik gelijk tot de top onder de trailers word gerekend ben ik daar heel erg blij mee.

DSC 3842 Hij verklapt direct ook het nieuws...Natuurlijk willen we voor iedereen bereikbaar zijn en worden.
DSC 3848
Daarom gaan we ook voor de kleinere bootjes van 3.50 tot ........ trailers bouwen.

DSC 3852 We zaten al dik in de markt van de grotere jachten en zeilboten maar we realiseren ons ook dat er een heel grote sportvisbotenmarkt is.

DSC 3854 Heel voorzichtig komen we met deze kleinere trailers op de markt. Gelijk voegt Stian er aan toe.

Toch gaan we ook bij deze kleinere trailers onze visie op trailers niet bijstellen.

DSC 3863 We willen ook bij die kleinere trailers het allerbeste blijven maken wat er te koop is.

Ook de sportvisboten worden steeds mooier en beter en daar hoort ook een goede kwaliteitstraler bij.
DSC 3878
In de fabrieks hal is het echt ongelofelijk schoon. Het lijkt me heerlijk om hier te werken.

DSC 3889 Direct als een onderdeel is gemaakt door de vakmensen wordt dit op de daarvoor bestemde plaats gelegd.

 Alles is overzichtelijk en gerangschikt. Ik heb echt zelden zo een schone productiehal/assemblagehal gezien. Sinds de beurs in Dusseldorf heeft het bedrijf een positieve klapper gemaakt.
DSC 3896
DSC 3894 Vanclaes kwam als eerste met een volledig RVS trailer op de markt. Volgens een speciale constructie is de trailer ook in RVS niet zwaarder geworden maar wel ongelofelijk duurzaam.

DSC 3902 In Duitsland sloeg deze trailer ongelofelijk goed aan. Volgens Robin van Woerden vroegen de Duitsers niet eerst wat het kostte, maar waarom zijn jullie beter dan de concurrentie.
DSC 3908
In Nederland ligt dat iets anders. Vooral de prijs is hier erg belangrijk. De Duitsers gaan eerst voor de kwaliteit en vragen dan pas naar de prijs.

DSC 3912 We maken nu de trailers in een RVS uitvoering en ook in een gegalvaniseerde versie.

DSC 3918 Op de grotere hengelsportbeurzen is de trailerfabrikant nu ook te vinden en de laatste beurs in Utrecht was ook weer een succes. Steeds meer sportvissers gaan het belang inzien dat hun mooie boot wel gedragen wordt door een trailer.....
IMG 140711
De trailer heeft als enige in Nederland een super handige loopbrug. Ook als de boot als in het water ligt op de trailer kun je er makkelijk bij. De verlichting is volledig geintergreerd en bevat led-verlichting. De rubberen lichten aan de zijkant voorkomen dat de lichten stukgereden worden en zijn flexibel zodat ze meebuigen. Genoeg gesproken....In de fotoserie heeft u van het begin tot het eind kunnen meekijken hoe zo een plaatje van een trailer het daglicht krijgt te zien op weg naar weer een tevreden klant......