ahuifheader
De vis was echt topzwaar voor deze jeugdige hengelaar!!

Vanaf mijn huis in Zaandam precies vijftig minuten rijden, dus dat valt mee. Om de een of andere onverklaarbare reden zit er in de buurt van Amsterdam helemaal geen enkele forelvijver. Wil je toch een keertje vissen op forel ben je aangewezen op verder gelegen vijvers. De vijver ligt heerlijk verscholen in het bos. De vader van Tom heeft zijn halve leven in het onderwijs gezeten en kwam er achter dat hij iets met mensen moest gaan doen die niet alle dingen doen en kunnen zoals de gemiddelde mens. Hij heeft voor deze mensen een aangepaste kinderboerderij en andere faciliteiten gemaakt.
awinkeltje
Een goed uitgerust winkeltje erbij
Allerlei dieren lopen er los en kunnen geaaid en verzorgd worden. Tom werkt zelf bij de provincie maar heeft ook van zijn hobby zijn beroep kunnen maken.
Hij werkt nu nog vier en halve dag, maar wil het in de toekomst nog meer afbouwen. Afgelopen vrijdag ging ik naar hem toe samen met mijn zoon om de vijvers te bekijken. Tom is een practicus, hij heeft in zo een korte tijd een vijvercomplex neergezet waar in ieder geval gevist kan worden. Je kunt zien dat het vijvercomplex nog niet helemaal klaar is.
atomhugo
Even de vijvers met forel bijvullen, Hugo vond het prachtig.....
Hij is echt overal bezig. Wat het belangrijkste is dat de viisers kunnen vissen en ook kunnen vangen. Dat is immers de reclame voor iedere vijver.
Hij heeft me zeker een half uur rondgeleid over het complex en dat was vooral voor mijn zoon het " slagroom op zijn gebakje" Hij mocht de kalfjes aaien en er liepen biggetjes rond, een dwergsoort struisvogel ( nandoe) kippen ,vogels, geiten , schapen, ezels, paarden en ga zo maar door.
ahuifkifo
Hij deed met zijn vader een wedstrijdje.....wie denk je dat er won?
Tom vertelt ook dat hij erg veel succes heeft met de kinderfeestjes waarbij hij de kinderen een afwisselend programma biedt met een stukje natuureducatie en dieren voeren en daarna uitleg over het forelvissen en dan natuurlijk als klap op de vuurpijl allemaal vissen.
Tom heeft een simpel maar heel goed systeem om zijn vissen te bewaren. Hij heeft grote doorgezaagde silo's in de grond ingebouwd met een deksel met gewichten. De vissen die er in zitten glimmen je tegemoet. Zijn grote mazzel is het feit dat hij geen grond hoefde te kopen. Al het verdere werk zoals de vijvers graven en bekleden heeft hij allemaal zelf gedaan.
avijvergroot
De Nieuwe grote vijver....aan belangstelling geen gebrek
Hij heeft net een heel grote vijver geopend en dat kon je zien ook. Hier kan trouwens ook met de vliegenhengel gevist worden. Het stond er mannetje aan mannetje.
Hij vertelt dat de komende tijd zal gaan zitten in het afwerken van het complex. Bij de vijvers heeft hij een klein, gezellig maar heel goed uitgerust winkeltje met alles wat je maar denkt nodig te hebben bij het forelvissen. Ook heb ik zelf weer wat bijgeleerd in de vorm van heel kleine glazen buisjes die vreselijk mooi werkten. Het principe van een bombetta, maar dan van glas en bijna dezelfde diameter met aan één kant een taps eind. Het was duidelijk mijn dag niet . Ik zat nog teveel met mijn hoofd bij het afmaken van de nieuwe site, wat moet ik nog vreselijk veel doen.
atombunnen
De forelbasins, simpel maar heel doeltreffend

 

 

 

 


 Eigenlijk is dat hetzelfde als bij Tom. Ik wilde zo snel mogelijk de site draaiende hebben en dan vanzelf alles bouwen en vullen.
In de ochtend was de vis veel actiever geweest en dat bleek ook wel in de totaalscore.....Overal zag je mensen met vis lopen en ikzelf was blij dat ik een zalmforelletje voor die avond meekreeg.....Dat had ik nog nooit meegemaakt. ahugohuifMisschien dat de vis nog moest wennen in de nieuwe vijver.....In ieder geval durf ik met een gerust geweten iedereen deze vijver te adviseren. Het is er gemoedelijk en de prijzen zijn heel erg redelijk.Ook kunt u als u wilt lekker vers gerookte forel meenemen.
Tom heeft daar iemand voor die net als ik van deze hobby zijn "liefde" heeft gemaakt.  Als u zich afvraagt waarom de forelvijver de naam "De HUIF "draagt zal ik u maar vertellen dat er op het terrein een heel groot aantal huifkarren te vinden zijn.

website: http://forellenvisvijversdehuif.nl/

Tom...Wat jij in zo een korte tijd voor elkaar gekregen hebt....Klasse en chapeau! Ik kom zeker terug!