akkampioen
Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel 2010:
 Jan Willem Uitslag namens Forellenkwekerij de Tipbosch!
 

Verslag van de finaledag:

Op zaterdag 16 oktober werd bij Forellenvisvijvers "De Forel" in Bergharen  de finale van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen op Forel georganiseerd. Vijftien forelvijvers zonden hun beste vijf vissers naar Bergharen, die zich eerder gekwalificeerd hadden bij één van de voorronden. 

Om half zeven in de de ochtend waren de eerste vissers al aanwezig en toen om acht uur de loting achter de rug was kon de strijd gaan losbarsten en zou er bepaald worden wie de nieuwe Nederlandse kampioen Vliegvissen zou gaan worden. 

De vissers hebben gevist in 2 groepen die elk 4 keer 50 minuten viste, afgewisseld op 4 stekken. De helft was steeds aan het vissen en de anderen hadden pauze en konden daardoor hun teamgenoten aanmoedigen of binnen een lekkere versnapering halen.
Ook dit jaar werd er gevist volgens het “catch and release system”.
Iedere gevangen (zalm)forel leverde 1 punt op.

In de eerste twee rondes werd het klassement al voor een groot deel bepaald. Het waaide stevig en het was erg lastig voor de vliegvissers om in te gooien. Toch wist Cor Kievit namens Forellenvijver Steenderen er in de eerste ronde 6 te haken en Jan Willem Uitslag 5. Tijdens de tweede ronde haakte Remco Jansen namens Forellenvijver-kwekerij Deep’n maar liefst 7 stuks. 

Dat Jan Willem Uitslag uiteindelijk de kampioen is geworden is zeker geen toeval, want vorig jaar werd hij tweede tijdens het NK. Ook dit jaar stond hij na de helft van het aantal rondes te hebben gevist op de derde plaats met 5 gehaakte forellen. Tweede stond toen nog Cor Kievit met 6 forellen en aan kop ging Remco Jansen met 7 stuks. Jan Willem Uitslag wist echter in zijn voorlaatste ronde 5 vis te haken en had er toen nog maar 1 nodig in z’n laatste ronde om kampioen te worden. 

2 = Remco Jansen, Forellenvijver-kwekerij Deep’n


3 = Cor Kievit, Forellenvijver Steenderen


4 = Marco Eulink, Forellenvijver Steenderen


5 = Leon Godijk, Forellenvijvers De Eemhof

akwinaars_123 

 


Nummers 1, 2 en 3 van het Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel 2010
 

Daarnaast hebben we ook een nieuwe Teamkampioen Vliegvissen op Forel 2010 nml.:
Forellenvijver Breukink uit Steenderen.
Na 4 ronden stond Forellenvijver-kwekerij Deep'n nog aan kop met totaal 15 gehaakte forel gevolgd door Forellenvijver Breukink uit Steenderen met 10 stuks. Derde stond Forellenvijvers De Eemhof met 9. In de tweede helft van de wedstrijd wisten de vliegvissers van de Deep’n er totaal slechts 3 bij te vangen, waar Forellenvijver Breukink er 8 bij wist te haken en op een totaal van 18 eindigde. Forellenkwekerij De Tipbosch uit Hellendoorn had ook nog een aardige einspurt met 8 gehaakte vis en eindigde met een totaal van 15 stuks op de derde plaats.
Forellenvijver Breukink deed voor de eerste keer mee aan het NK en werd meteen kampioen. Een knappe prestatie!akVliegvis_logo_opwit 


2 = Forellenvijver-kwekerij Deep'n, Diepenheim


3 = Forellenkwekerij De Tipbosch, Hellendoorn


4 = Forellenvijvers De Eemhof, Zeewolde


5 = Visboerderij AquaVita, Driel

akwinnaars_team

 

 

 

 


Teamkampioen Vliegvissen op Forel 2010: Forellenvijver Breukink
 

Allen van harte proficiat !! 

Namens de NVVFaklogo_NVVF

 


Via de website www.nkforelvissen.nl  kunt u de totale uitslag en vele foto’s bekijken van deze finaledag. 

Uiteraard ook een speciaal woord van dank aan onze sponsoren en subsponsoren die dit jaar weer een schitterende prijzentafel ter beschikking hebben gesteld. 

Het NK Vliegvissen op Forel 2010 wordt gesponsord door:

aksponsors

 

 

 

 

© Tekst / Fotografie: Chantal Design '92  Chantal Hermkens

Webmaster: nvvf.nl / nkforelvissen.nl / deforelvisser.nl