aaa3004051-Taimen-Canna1


Wanneer u de naam Taimen hoort dan zullen bij de meeste mensen geen bellen gaan rinkelen. Een taimen is een forellensoort die enorme afmetingen kan bereiken.Het record ooit gevangen was rond de 2 meter met een gewicht van meer dan 100 kilo. Je praat dan echt over de grootste vissen samen met de meerval van het zoete water in Europa.

aataimen2


Er zijn verhalen bekend waarbij Taimen watervogels, ratten en muizen en ander klein water/wild zo van het water afpakten en verslonden. Het zijn prachtige vissen die veel weg hebben van een donauzalm maar dan een paar maten groter. De naam van de hengel is heel leuk gekozen. Over deze hengel zal dus ook gesproken gaan worden.

aataimen3


Of de hengel ook geschikt is om een monster als de echte taimen mee te kunnen vangen durf ik te betwijfelen maar de naam is in ieder geval eentje om niet meer te vergeten. Ik kwam met deze hengels in aanraking op de laatst gehouden VISMA. Op de stand van Pure Fishing stond het Tremarella team Nederland met hengels te demonstreren waar ik direct verliefd op was. Heel makkelijk mee te nemen hengels met een ongelofelijk dun topje. Dit was speciaal bedoeld om het "nieuwe"forelvissen mee te kunnen uitoefenen.

aaahengels4

Wat het nieuwe forelvissen inhoudt komt volgende week aan bod.
Ik was persoonlijk gewend om naar een forelvijver te gaan en dan maar vissen met een gewone werphengel en een dobbertje. Al een paar keer eerder was ik met een goede vriend ( Matthijs) mee geweest om te kijken hoe hij het forelvissen praktiseerde. Er zit namelijk echt wel een theorie achter. Ook dit is een specialisme. Volgens de mannen van het TFT forellenteam van Hengelsportzaak Hennie Kruidenier zou mijn gehele forellenwereld op zijn kop staan als ik eenmaal met zo een hengel gevist zou hebben. Nu ik dat een paar keer gedaan heb kan ik alleen maar zeggen....Wat ben ik blij dat ik toen naar de Visma ben gekomen. Dit is echt helemaal te gek.

aaahengels

De hengel gooit als een speer en heeft tot 70% van de lengte van de hengel lekker veel ruggegraat en dan wordt het heel flexibel in de bovenste deeltjes.
Je voelt echt alles maar het leuke is dat bij een forel hij echt als een hoepeltje gaat en prachtig de snelle bewegingen van de forel absorbeert. Ik viste met een 16/00 hoofdlijn en 18/00 aaslijn en heb genoten van iedere vis. De hengel is opgebouwd met heel veel oogjes wat de hengel heel mooi doet krommen. Een supersnelle lichtgewicht reelhouder en verder geven de frisse kleurtjes van de hengel de verschillende mogelijkheden binnen deze serie aan. De mannen stonden op de VISMA met oranje hengels maar dat was de creme de la creme uitvoering en dat is voor de specialisten, zover kom ik ook nog eens.aaahandgreep Je moet eerst kijken of je deze vorm van visserij leuk vindt. Er zijn in Nederland heuse Kampioenschappen forelvissen waar je je echt voor moet selecteren. De mannen van het TFT-team hebben in ieder geval mijn ogen geopend want wat is het forelvissen nu een stuk leuker geworden.           


Door de speciale actie van de Taimen hengels kan de Tremarella techniek bijzonder goed worden uitgevoerd. ( hier wordt in de komende weken aandacht aan gegeven) De super fijne top is voorzien van schuifogen en geeft zelfs de meest voorzichtige aanbeten weer. Door de speciaal ontwikkelde handgreep heeft men de hand direct op de blank  en wordt een aanbeet meteen gevoeld. De Taimen heeft verschillende kleuren en een zeer mooi design. Ook geven de verschillende kleuren de verschillende gewichtsklasses aan.

Samenvatting:

  • Snelle actie
  • Super lichtgewicht reelhouder
  • Lichtgewicht hengel
  • Super fijne top
  • Zeer dunne diameter
  • •Korte transportlengte

Leverbaar in:   

Tubertini Taimen - Nr.1 - 3,80m - WG 1-4g - Transportlengte 1,10m     Tubertini Taimen - Nr.2 - 3,80m - WG 2-6g - Transportlengte 1,10m     Tubertini Taimen - Nr.3 - 3,80m - WG 3-8g - Transportlengte 1,10m     Tubertini Taimen - Nr.4 - 3,90m - WG 4-12g - Transportlengte 1,15m     Tubertini Taimen - Nr.5 - 4,10m - WG 5-15g - Transportlengte 1,24m