aaajeugd
Op 18 september 2011 wordt voor de eerste maal het open Nederlands kampioenschap Forelvissen georganiseerd door Berkley, 't Smallert en Beet. Er wordt gevist in twee leeftijdsgroepen; 10-14 jaar

en 15-18 jaar op een vijver van 't Smallert te Emst. Per leeftijdsgroep zijn er 35 plaatsen beschikbaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro p.p. en naast de prijzen voor de winnaars, ontvangt elke deelnemer een troostprijs.

Op vele gebieden zijn er kampioenschappen binnen het sportvissen, ook voor de jeugdl Een "Nederlands Kampioenschap forelvissen ontbreekt nog op die lijst,', zegt een opgewekte Gerrit Hertgers van 't Smallert. Hij zocht contact met Robert Valkeneer van Pure Fishing/Berkley en Pierre Bronsgeest van Beet en dat leidde tot het eerste Open NK jeugd forelvissen.

Als deelnemer word je om 09.00 uur verwacht in de rood/witte circustent op 't Smallert in Emst. Gegevens voor de TomTom: Smallertsweg 8, Emst. De kosten voor deelname aan deze dag zijn

€ 10,00 per deelnemer.

De dagindeling zal als volgt zijn:

09.00 uur binnenkomst

09.15 uur inschrijving, stekloting en klaarmaken voor de wedstrijd

10.00 uur voorronde 1 voor beide leeftijdscategorieën

11.00 uur einde voorronde 1, nieuwe stekloting voor voorronde 2

11.30 uur voorronde 2 voor beide leeftijdscategorieën

12.30 uur einde voorronde 2, uitslag voorrondes en nieuwe stekloting voor finalisten

13.30 uur finale voor beide leeftijdscategorieën

14.30 uur einde finale

15.00 uur prijsuitreiking

aaasmallert


De leeftijdscategorieën zijn, zoals eerder vermeld, 10 tot en met 14 jaar en 15 tot en met 18 jaar. Beide leeftijdscategorieën vissen tegelijkertijd op dezelfde vijver maar worden per categorie beoordeeld. Iedereen vist in zowel voorronde 1 als in voorronde 2. De resultaten van beide rondes zullen bij elkaar worden opgeteld en op basis daarvan worden de finalisten geselecteerd. Per categorie gaan er 5 personen door naar de finale.

Er wordt op steknummer gevist. Dit wordt bepaald door loting. Halverwege wordt er een aantal stekken doorgedraaid. Bij iedere visronde wordt er opnieuw geloot.

Degene met het meeste aantal gevangen vissen gaat door naar de finale/wint de finale. Mochten er meerdere personen zijn met hetzelfde aantal vissen dan geeft het totaalgewicht de doorslag.

Bij iedere ronde wordt er opnieuw vis uitgezet. De forellen hebben een gewicht van ongeveer 250 gram. Tijdens de finale zal er ook een aantal grote zalmforellen uitgezet worden. Deze zalmforellen zijn goed voor een extra prijs en tellen ook mee voor het eindaantal/gewicht.

Per categorie zijn er voor de drie beste vissers leuke prijzen te winnen zoals hengelsportmaterialen, hengels en Beet-hoodies. Ook is er een aantal jaarabonnementen op de Beet te verdelen. Sowieso is er voor iedere deelnemer een leuk aandenken dus niemand gaat met lege handen naar huis.

Een aantal regels die gelden tijdens de wedstrijd: * Deelnemers moeten hun eigen hengelmateriaal meenemen. * Koelbox en visdoder zijn verplicht. Leefnetten zijn niet toegestaan.

* Gevangen vis mag meegenomen worden.

* Er mag uitsluitend gevist worden met deeg en natuurlijk aas. Spinners, pluggen en kunstaas zijn niet toegestaan. * Vliegvissen of tremarellavissen is niet toegestaan.

Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in en we gaan er een gezellige en sportieve visdag van maken! Tot 18 september!

 

Met vriendelijke visgroet,

Team 't Smallert Team Berkley Team Beet

Met vriendelijke groet/kind regards,

Robert Valkeneer

Category Manager Central Europe

Marketing Manager Benelux

http://www.eu.purefishing.com/blog/blog-robert_valkeneer

http://twitter.com/#!/RobertValkeneer

Pure Fishing/Shakespeare Europe B.V.

Live to Fish