00header
 
"De Zuilen"

Ik als rasechte Noord-Hollander was altijd aangewezen op een forelvijver in Zeewolde of in Putten, omdat er in Noord-Holland niets te vinden was. Per toeval kwam ik in contact met Nick Modder die vertelde dat er sinds kort een vijver was geopend in Hillegom....en dat is maar een klein half uurtje bij mij vandaan. Ik kreeg van hem de gegevens door, ik belde even met Bjorn en toen op naar de eerste en op dit moment ook de enige forelvijver in Noord Holland.

00IMG 8614 Nick Visser die bij hengelsport.com een prijsvraag had gewonnen was ook van de partij. Het was even zoeken maar toen we aankwamen was er nog niemand. De poort viel al direct op. Een poort die je Italie veel ziet en toegang verleent tot zo een idyllisch boerenerf. Er was echt niemand en we hadden echt ogen tekort. Als eerste zei ik tegen Nick, Wat zal het hier onwijs mooi zijn in het voorjaar en in de zomer.

00IMG 8632 Een prachtig restaurant met een groot stijlvol terras. Ook nu weer alles in soort Italiaanse sfeer. Vlakbij de ingang was een pannenkoeken restaurantje gemaakt wat ik me herinner uit de eEteling. Heel knus en gezellig en ook weer met een terrasje erbij.
00IMG 8633
Ook was er een winkeltje waar je visspulletjes kon kopen. Aan alles was gedacht. Direct viel ook op de enorme grote zuilen die je vanaf het hele terrein kon zien....vandaar de naam "De Zuilen" De zuilen die je bij de Grieks/Roeinse tempels heel veel tegenkomt.

00IMG 8634 Misschien was Julius Cesar hier ook wel met zijn legioen geweest om een hengeltje uit te gooien. Wat was het hier mooi en ik durf direct te stellen dat de vijver tot één de mooiste van Nederland behoort als we beoordelen op stijl en inrichting. Dit was duidelijk een project waar niet alleen gedacht was aan de mogelijke vissers. Hier kun je gerust je familie meenemen. Er is zelfs een chaletje dat je voor een weekendje kunt huren middenin een vijver!!!!!! je krijgt dan champagne en broodjes aan huis gebracht......
00IMG 8629

Er is een heel grote vijver waar je als kind naar hartelust kunt spelen en er zwemmen ook nog eens karpers....wat wil je nog meer. Nog steeds is er niemand en in mijn hart vind ik het niet erg....Ik kijk echt mijn ogen uit. In de verte zie ik twee enorme vijvers liggen en we besluiten een rondje te lopen over het complex.

00IMG 8599 Lang een bomenlaantje met allerlei beelden uit de Grieks / Romeinse tijd komen we aan bij een grote vijver die eruit ziet als forellenvijver. We horen aan de overkant geborrel en daar is een stuk met netten overspannen en daar zullen de forellen wel inzitten. Helaas zien we niets en zitten de forellen heel diep.

00IMG 8607 Als we teruglopen naar onze hengels zien we onder de bomen een aantal mooie grote forellen zwemmen. Bij Nick begint het heel erg te kriebelen, "Mogen we al vissen”? We besluiten nog even te wachten maar wel onze hengels te parkeren bij deze bomenrij. Ik loop deze heel grote vijver helemaal om en ontdek dat aan het eind nog een grote vijver is.

00IMG 8602 Wat een groot en supermooi complex is dit met dito mogelijkheden. In de vijvers drijven forneintjes die waarschijnlijk in warme tijden het water in beweging houden. Ook hier kom je weer het Grieks / Romeinse teintje tegen.

00IMG 8624 We zien iemand aankomen en dit blijkt Nick Modder te zijn. Hij heet ook Nick en hij komt hier duidelijk vaker. Hij vertelt ons dat deze vijver zich concentreert op kwaliteit en geen " goedkope kilovijver " wil zijn. De forel die er zit, weet Nick te melden, is van een andere kwaliteit dan de gemiddelde vijver. We nemen het graag aan maar kunnen op dit moment alleen maar kijken naar de spelende forellen onder de bomen. In de verte komt er een sportieve kerel aangelopen met een bruin leren jas aan. Als ik me voorstel en onze missie vertel begint hij te praten en ik val in de ene verbazing na de andere. Hij heeft dit samen met een paar mensen uit zijn familie allemaal zelf aangelegd en hij benadrukt ook nu weer dat hij iets speciaals wilde aanleggen, waar de nadruk op familie en stijl ligt.

00IMG 8601 Iedereen moet het bij de zuilen naar zijn of haar zin hebben. Er kan een lekkere pannekoek gegeten worden of iets anders in het knusse restaurant. Aan zijn accent te horen komt hij uit mijn omgeving vandaan. Een Amsterdams accent in nu eenmaal moeilijk te verdoezelen. Hij verontschuldigt zich en moet weer aan het werk. Het zegt dat Bjorn er zo aankomt en we kunnen gaan vissen. Nick en ik kiezen beiden voor een dobbermontage met een glasstaafje als gewicht.

00IMG 8620 Gezien de overhangende bomen is dit volgens ons de beste oplossing. De forellen zwemmen de hele tijd rondjes en schijnen de bomen heel erg interessant te vinden. We hebben alles bij ons om een f

orelletje te vangen. Meelwormen, wasmotten en Berkley Powerbait. Ik besluit om te beginnen met mijn "dodelijke wokkeltje van Powerbait. In no-time vliegt het dobbertje weg en de eerste "Zuilense forel"is een feit. Nick helpt me bij het scheppen en inderdaad heeft de andere Nick die aan de overkant zit niets teveel gezegd. Het zijn absoluut grotere forellen dan gemiddeld en ook valt op dat ze kogelrond zijn. We vangen er paar achter elkaar en dan besluiten ze boven dat het even over moet zijn. De lucht wordt paars zwart en dan begint het te stormen en te hozen van de lucht.

00IMG 8628Gelukkig staat er een soort hardhouten prieelhuis waar we achter kunnen schuilen. De lucht is ondanks dat ik het niet prettig vind heel erg mooi met die woeste wolken en dito hagel en regenbuien. Dan komt als het droog is ook Bjorn langs die me alles vertelt wat ik weten wil. Hij is tegen een aantal dingen aangelopen die hij nu aan het verbeteren is.
00IMG 8603
Er komt een vistank in de grond waardoor de vissen in de zomer niet met een temperatuur-shock te maken krijgen, die voor forellen en vrijwel alle zalmachtigen fataal kan zijn. Ook Bjorn heeft twee rechterhanden en heeft absoluut geen lui zweet. Wat heben deze mensen tot op heden een werk verzet. Bjorn heeft nog veel meer plannen met de vijver maar dat mag ik nog niet melden. Je moet ook verrassingen kunnen brengen. Nick Modder gaat wat eerder weg omdat hij verplichtingen had. Ik ben echt blij dat hij mij gewezen heeft op deze vijver....
00IMG 8635
Als de meeste mensen naar een forelvijver gaan doen ze dat voor de lol maar ook om een heerlijke vis mee naar huis te kunnen nemen. Om de vis schoon te kunnen maken is er een prachtige schoonmaakplaats gemaakt in stijl.....
00IMG 8630
 Als we naar huis gaan zijn zowel Mijn Nick als ikzelf diep onder de indruk. Wat een prachtige vijver, hier kom ik echt nog weer eens terug. Vanaf Amsterdam gerekend.......20 minuten. Ik eindig maar in de stijl van Arnold Schwartzenegger....I"ll be back!!!