Na de open dag in Zaandam waar de plaatselijke vliegvisafdeling van de HVZ acte de Présence gaf is mijn zoon Hugo Pos van 7 jaar helemaal verkocht aan het "vliegeren"                                                                                                       


Een compliment voor deze vliegvisinstructeur met gele pet want hij wist het voor elkaar te krijgen om deze kleine smurf 32 minuten lang les te geven


Na eerst een giga ervaring te hebben meegemaakt in de Eemhof ( zie artikel "de mooiste dag van mijn leven) moest en zou hij naar de Fly Fair van Handy Fish. Iemand die een klein beetje in de vliegwereld geworteld is kan gewoon niet om Bert van Handy fish heen.Deze sympathieke binder gaf een voorbeeld van hoe het moest. Hugo was ��n en al oog voor het kundig bouwen van een nymphje. Toen hij Hugo vroeg of hij dat vliegje wilde hebben moest hij beloven dat wanneer hij groot was hij ook voor een klein jongetje een vliegje moest bouwen. Prachtige deal niet?  

Niet alleen heeft hij werkelijk alles voor de vliegvisser maar hij is ook ontzettend klantvriendelijk. Bert is gewoon een vriend van mijn zoon geworden. Zoals hij die kleintjes net dat stapje in de goede richting kan geven is perfect. Het zijn wel de klanten van de toekomst. Hugo had speciaal voor Bert een copieprint gemaakt van een grote forel die hij had gevangen in de Eemhof van 68 cm en 2.9 kilo. Dan krijgt hij ook van Bert even die aandacht die een kind van 7 nodig heeft.

Heel leuk was de presentatie van allerlei vliegjes gemaakt door enthousiaste mensen van vliegvisclubs.

Alles wat aanwezig moest zijn voor een geslaagde dag was er. Een zeer kundige Master vlieginstructeur, binders in vele soorten en diciplines, winkeliers en groothandels. Een mooie grote werpbaan en heel veel nieuwtjes, aanbiedingen, bekende vliegvissers. 
Mocht je het nog niet weten maar vliegvissen kun je overal leren. Ga eens informeren bij een club in de buurt.

Gelukkig was er ook voor de inwendige mens genoeg lekkers te krijgen dus alles aanwezig voor een topdag op een toplocatie. 

De heel sympathieke Bart wist echt te boeien. Hij maakt heel veel soorten spinners en was een kindervriend bij uitstek. Hugo vroeg hem zijn hemd van het lijf.Hier even een foto impressie van de dag. 

Deze vrouwelijke vliegvisinstructeur had de meeste aanvraag voor werples. Waar haalt Bert ze weer vandaan??


 
  De altijd aanwezige en sympathieke "flying"Pootjes was ook aanwezig. Ook hier was Hugo meer dan welkom bij Ome Kees en die wist ook zoals altijd tot in het diepste te boeien.

 

Onze "zeebaarsvlieger" Ren� Sehr had een tweetal open oren en een open mond van verbazing voor de prachtige epoxy zeebaarsvliegen. Ren� is ook vader en wist als geen ander hoe je een klein vissertje in de dop moest interesseren.
 

Levensechte waterinsecten en andere kunstvormen wist die binder te toveren in zijn vice.

 Bert is niet voor niets Nederlands kampioen geworden. Hij weet waarover hij praat en kan u als geen ander adviseren.

COMPLIMENTEN AAN BERT EN ZIJN TEAM VOOR DIT PERFECT GEORGANISEERDE EVENEMENT. ALLES WAS GOED AANGEGEVEN EN DE ACCOMODATIE WAS IDEAAL. 

VOLGEND JAAR NIET VERGETEN OM OOK TE KOMEN!!!!!!!