forelheader 

Ik dacht dat ik alle forelvijvers gezien had, maar gelukkig er was er nog eentje over in Doornspijk die ik niet kende. Een schitterende vijver in een heel mooie omgeving. Forellen vangen van meer dan zes kilo!! KICKEN!!

Al heel lang zat het in de pen, want Nico Timmerman had me al een aantal malen gevraagd om een keertje langs te komen. Eigenlijk kwam het goed uit want er is zoveel gedaan in die tijd dat ik zeker weet dat ik nu een goed beeld heb gekregen van het complex en nu zelfs is het nog niet klaar. Er is nog heel veel te doen en als ik de plannen mag geloven wordt het SUPER DE LUXE... Wat dacht je van een soort stromende rivier met mogelijkheid tot vliegvissen. Uiteraard wordt dit nog aangelegd maar de plannen zijn vergevorderd. Ik kijk natuurlijk met heel andere ogen dan de gemiddelde visser die de vijver bezoekt. Ik vergelijk direct de tientallen vijvers die ik reeds bezocht heb en dan durf ik zeker wat betreft accomodatie te zeggen dat "Forellenpark de Haere "zeker in de top vijf van mooiste forelvijvers van Nederland behoort. Voordat je je het daadwerkelijke terrein met de vier vijvers betreedt moet je  uiteraard eerst je auto parkeren. forelparkeerplaatsHeerlijk dichtbij is een heel groot parkeerterrein. Dan ga je langs het restaurant annex winkel waar je het kaartje krijgt voor de dag. In het begin dacht ik dat ik op het terrein was van de Colombiaanse koffieboer Juan Valdez, want ik zag allemaal mensen lopen met een rieten hoed op hun hoofd. Dat bleken dus mensen te zijn die bij de forelvijver werkten...heel herkenbaar.  Als we eenmaal aan het vissen zijn komt er regelmatig een quad rond die informeert of u iets wilt eten of drinken. Wil je even een broodje eten in het restaurant is dat ook mogelijk. Als u zit te vissen komt er ook een medewerker langs die uw toegangsbewijs controleert. Ook wordt er gekeken of u zich wel aan de regels van de vijver houdt. De regels staan duidelijk op de website www.forellenparkdehaere.nl vermeld. Er mag bijvoorbeeld niet met Powerbait en bombetta's worden gevist om maar iets te noemen.

RUIM OPGEZETTE VIJVERS
Er zijn vier vijvers die echt mooi aangelegd en lekker ruim zijn. Zoals bij alle vijvers kun je zelf kiezen wat u wilt vangen en hoeveel. Uiteraard hangt aan uw keuze een prijskaartje. De vijvers hebben duidelijke tijdsdelen. U kunt kiezen voor een ochtend of voor een middagdeel en in de zomermaanden kunt u zelfs een avonddeel kiezen. Heeft u met een groep zin in een personeelsfeestje en wilt u een vijver afhuren dan is dat ook mogelijk. U mag de vis meenemen die u vangt en daar is verder geen limiet aan verbonden. De vijvers zijn allemaal superschoon en het terrein ligt er echt onberispelijk bij. forelvijverVlakbij de vijvers heeft de eigenaar zijn woonhuis met de forelbakken. Denk niet dat je er makkelijk bijkomt want toen ik met mijn zoon Hugo mocht kijken was ik blij dat Nico bij me was want de rotweiler had me anders absoluut gegrepen. Dat moet ook wel in zo een landelijke omgeving. Wat een spektakel was het om te zien en tot vlakbij Zaandam was mijn zoontje Hugo er helemaal vol van. Op grootte zijn ze gesorteerd en om de duizenden forellen te zien is prachtig. Vlakbij het woonhuis zwommen nog een paar van die Giga-forrellen waar het die dag om draaide. Deze waren bedoeld voor het middaggedeelte. Echt knijters van forellen met een lengte van dik in de zeventig centimeter en ruim dertien pond zwaar. Ze worden zelf uit Frankrijk gehaald en de kwaliteit is echt perfect. 

IK ZEI DE GEK HAD ER OOK EENTJE
Ik nam plaats om iets na achten in de grote vijver om mee te doen naar de jacht op deze giga forellen. Mijn zoon kon niet eens zijn hengel optuigen van opwinding omdat er steeds zo een duikboot van een forel langszwom. PAPA....Moet je kijken daar komt hij weer, wat een beest!!! forelhugoDe kleine man raakte bijna in extase door de forellen en mijn buren hadden lol in de manier waarop hij de grote vis probeerde te vangen, maar helaas hij bleek geen interesse te hebben in zijn aasje. Toen het grote beest in de ondiepe plaats van de vijver zijn toevlucht zocht mocht ik het ook een aantal keren proberen en uiteindelijk kreeg ik hem of misschien wel haar aan de haak. De vis spurtte naar het midden maar ging direct over de plastic pijp waar het gefilterde water de vijver in kwam. Ik zag het doemscenario als een flits door mijn hoofd schieten. 'LIJNBREUK" Gelukkig had ik laarzen aan en kon ik een stukje op de pijp staan om het zaakje los te krijgen. Ook met de hulp van mijn alleraardigste buren konden we de grote forel uiteindelijk in het net krigen....Hugo zo gelukkig als het welbekende en spreekwoordelijke kind. Hij mocht hem laten wegen...Hij was nog niet thuis of mama moest het hele verhaal horen en natuurlijk werden gelijk alle gemaakte foto's bekeken.

DIANA VAN DE BRINK
Eigenlijk is het sportvisserswereldje een mannenwereldje en het zien van een onwijs gezellige dame was dan ook een bijkomende verrassing. Ik heb heel leuk met haar gepraat en ze was ook heel goed op de hoogte van de zaken die met sportvissen te maken hadden Ook van Diana hoorde ik dat het zwijnenprobleem erg groot was in de regio. Ze woonde in foreldianaErmelo en ze zei dat daar in verschillende delen van het dorp de zwijnen gewoon in de wijk komen. Als ik dan de mensen in de tweede kamer hoor praten over iets waar ze geen verstand van hebben denk ik alleen maar.
De hele morgen hoorde ik de knallen van jachtgeweren. Toen ik uit nieuwsgierigheid vroeg of haar man ook aan het vissen was in de vijver hoorde ik dat deze op het moment aan het houthakken was. Geweldig....een vissende vrouw. Toen ik aan het eind van de morgen weer op huis aan ging wist ik één ding zeker.....Een heel geslaagd experiment dat "kanjervissen"Misschien dat als enige punt van opbouwende kritiek kan gelden dat er misschien ook wat kleinere forel kan worden uitgezet omdat de kans op een echte kanjer natuurlijk niet groot is. Om het moraal hoog te houden bij de vele vissers dat je toch beet krijgt is dit misschien een overweging.
Forellen park de Haere is meer dan de moeite om er eens langs te gaan. De Veluwe is niet alleen genieten in het bos. Een schitterend forellenpark in een prachtig landelijke omgeving.