forelgoedwinnaarsOp een prachtige nazomerdag werd op Forellenvijvers De Biestse Oevers te Biest-Houtakker de vierde editie van het Nederlands Kampioenschap Forelvissen georganiseerd.

 

De tachtig deelnemers kwamen zaterdagmorgen op de prachtige locatie aan voor de loting. Nadat deze vrij snel voltooid was, was het tijd voor de uitleg waarna de wedstrijd kon beginnen.

 

Er werd gevist in twee groepen, die elkaar na één uur afwisselden. Op deze manier visten alle deelnemers één keer op één van de drie vijvers. Om half tien was het voor de eerste 40 deelnemers eindelijk zover. Voor het begon het Nederlands Kampioenschap Forelvissen 2008.

 

Uitschieter was de heer Bhoewar, die maar liefst negen forellen ving. Hij nam na het eerste uur vissen de leiding in het klassement. In het tweede uur was het tijd voor de andere veertig vissers om zich zelf te presenteren als potentieel Nederlands kampioen.

 

Burhan Sögüt wist de heer Bhoewar te evenaren en ving ook negen forellen. Anrita Hollanders wist er in haar eerste blok acht te vangen en zette daarmee dus ook een goed resultaat neer.

 

In de tweede ronde van de eerste groep waren er verschillende vissers met zes gevangen vissen en zaten er geen uitschieters bij. Bhoewar deed het redelijk en ving het tweede blok vier forellen.

 

Om één uur in de middag was het tijd voor de tweede ronde van de tweede groep. De heer Karijosemito, die er in zijn eerste ronde vijf ving, ving nu negen forellen en zette zich goed op de kaart. Aan de leiding ging echter Leen Vogel. Hij stond na twee rondes op 15 forellen en met voor alle deelnemers nog één uur vistijd te gaan nam hij de leiding in het klassement.

In de laatste ronde voor de eerste groep was Barry Benjamins degene met de grootste vangst. Met acht stuks nam hij de leiding over in het klassement, maar met een verschil van één forel en nog een uur te vissen voor de andere groep zou hij uiteindelijk vrede moeten nemen met een zesde plaats.

 

Leen Vogel, de grootste kanshebber voor de titel, ving de laatste ronde vijf forellen. Dit was te weinig en Vogel mocht op het laagste treetje gaan staan van het podium en mocht tevreden zijn met een derde plaats.

 

De eerste en tweede plaats zouden verdeeld worden tussen Toon Hurkmans en Marco Dreessen, die respectievelijk na twee ronden 12 en 10 forellen hadden gevangen. Marco Dreessen wist in zijn laatste ronde maar liefst 11 forellen te vangen, waarmee hij totaal op 21 forellen kwam te staan. Toon Hurkmans stond voor zijn laatste blok op 12 forellen en moest er negen vangen om gelijk te komen en 10 of meer om het evenement te winnen. Ook Hurkmans had een goede laatste ronde en ving er tien, waardoor hij met één forel verschil op een totaal van 22 forellen kwam te staan en hij zich het hele jaar Nederlands Kampioen Forelvissen mag noemen. forelgoed

 

Toon Hurkmans haalde voor Forellenvijvers Het Blank Water de individuele titel binnen, maar ook het teamkampioenschap werd gewonnen door Het Blank Water. Het team ving 70 forellen. Forellenvijvers van Langeraad werd tweede met 68. De laatste podiumplaats werd ingevuld door het team van De Geulhof. Ze werden derde met een aantal van 67.

 

De vierde editie van het Nederlands Kampioenschap Forelvissen was een groot succes.. Het was prachtig weer en de locatie was prima geschikt voor zo’n groot evenement. Er waren veel bezoekers / supporters aanwezig en de verschillen waren klein. 

 

De vangsten vielen ook niet geheel tegen. Van de 810 uitgezette forellen zijn er 773 gevangen. De meeste forelvissers weten dat dit een ongekend hoog aantal is. Ook over de maat van de forellen waren de deelnemers goed te spreken. Met een gemiddelde van  400 gram per forel kwam het totale gevangen gewicht op ruim 303 kg.

 

Namens het bestuur willen we alle deelnemers en toeschouwers bedanken voor hun komst en hun sportieve gedrag. Daarnaast hebben Pure Fishing, Dam Benelux, Shakespeare en BEET gezorgd voor een prachtige en goed gevulde prijzentafel, waar wij erg blij mee zijn. Tot slot willen wij Ad en Thea van Oirshot bedanken voor de gastvrijheid. Verder rest ons nog één ding te zeggen. Tot volgend jaar tijdens de 5e editie van het Nederlands Kampioenschap Forelvissen.

Chantal Hermkens