vliegheader2008
Verslag NKF Vliegvissen 2008

 

 

Op een mooie zonnige ochtend kwamen de deelnemers rond half acht aan. Hendrik Hamstra, eigenaar van de Berenkuil en voorzitter van de NVVF, had buiten een vuurkorf klaargezet om de handen op te warmen, wat wel zo prettig was.

 

 

Na de uitleg konden de eerste 30 vissers hun hengel uitwerpen op vijver 1 van de Puttense visvijver, Er waren enkele vissers, die vier forellen vingen en er waren dus geen grote uitschieters. Ronde 1b werd gestart en voor de overige 30 deelnemers was het NK dan eindelijk ook begonnen. Ben Debets was de vliegvisser met de meest gevangen vissen in dit blok. Met 9 stuks nam hij de leiding in het klassement, maar in de drie daarop volgende blokken wist hij er in totaal slechts één forel bij te vangen. vliegvisser112008

 

 

In de tweede ronde wist Asley Doctor tien regenboogforellen te vangen in 50 minuten tijd. Een goed resultaat dus, maar ook Asley wist er in de andere drie blokken, maar 1 bij te vangen.

 

 

In ronde drie wisten Ben van der Meer en Harrie Meusen beide 11 forellen te vangen. Hiermee nam van der Meer de leiding in het klassement met 13 forellen. Het laatste blok moest de beslissing brengen. Ben wist er slechts één forel bij te vangen en kwam totaal op 14 forellen. Jack Verschoor ving het laatste blok zeven forellen. Omdat hij in de overige blokken er 8 had gevangen kwam hij op een totaal van 15 forellen. Hij ving dus één forel meer dan Ben van der Meer en is hierdoor Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel 2008. Na van der Meer (14 stuks) en Harrie Meusen (12 stuks).
 
Het teamkampioenschap ging niet naar Forellenvijvers De Bernisse, waar Verschoor voor uitkwam. De overige vier vissers wisten samen net iets meer te vangen dan Verschoor en kwam op een totaal van 31. Het thuisvoordeel van de Berenkuilers worp zijn vruchten af. Met een uitstekend team werden zij eerste met een totaal van 40 forellen. Forellenvijvers Deep’n werd tweede met slechts één forel minder en derde werd Het Blank Water (37 stuks), dat twee weken eerder bij de discipline werphengel de titel in de wacht sleepte.vlieggroep112008

 

 

Er was wederom een prachtige prijzentafel met vele hoogwaardige Fenwick hengelsets, waar de gelukkige vissers mee naar huis mochten gaan.

 

 

Sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, bezoekers en Forellenvijvers De Berenkuil hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan de tweede editie van het NK Vliegvissen op Forel en hopelijk tot volgend jaar!