eemhofheader1242009

 


ALs het aan mijn zoontje Hugo van 10 ligt gaan we het iedere week doen. Hij vindt het helemaal geweldig en is de latste drie dagen helemaal van de leg. Hij mag weer forelvissen. We gingen de eerste Paasdag naar   Zeewolde voor het jaarlijkse forelfeestje. Ik had het hem al een aantal keren beloofd maar steeds gooide het weer roet in het eten. Uiteindelijk was het dan mooi weer en we gingen op pad. Onderweg er naar toe was hij al helemaal in de ban van zijn te gebruiken vliegen en ook zijn kleine pickertje was mee. Hij had bij handy Fish een vliegwerp cursus gedaan en dat komt nog steeds goed van pas. Hij had zich voorgenomen om absoluut vis te gaan vangen.
eemhof1242009hugo 

Gelukkig dat de kans op vis in deze vijver erg hoog ligt omdat deze vijver ingesteld is op het Catch en release principe. Er komen vrij veel "mooie" hengelaars die met de vliegenhengel maar ook met de aashengel een forelletje proberen te vangen. De meeste vliegvissers nemen geen vis mee en daarom is het bestand daar erg hoog. Voordat we gingen vissen natuurlijk bij Ome Jan even aan de koffietafel bijpraten. Toen brak mijn klomp. Ik vertelde dat ik voor mijn gasten de volgende dag ( ik ben jarig 13 april) een aantal forellen wilde roken, Jan begon te lachen en vertelde dat hij vandaag jarig was op 12 april. Toen begon een andere heer aan de tafel ook te lachen omdat hij de dag ervoor jarig was geweest. ....Hoe bedoel je toevallig!!
Hugo keek me aan en vroeg of hij alvast naar zijn plekkie mocht gaan. We hadden de vorige keer goed gevangen aan het begin bij de wateruitlaat.  Hij wilde dus daar direct naar toe.  Toen we alles klaar hadden kon het feest beginnen. Inderdaad vingen we daar al snel wat vis. Toen viel het in één keertje stil. Jan kwam erbij en gaf direct een hint om naar de achtervijver te gaan. Hij kreeg weer gelijk.eemhof1242009groepje-mensen 

 

 

 


Hij heeft  tot aan dat we weg gingen als een snaartje gestaan. Aan een licht hengeltje is de forel een schitterende sportvis. Wil je helemaal op het grote wild vissen dan moet je in de speciale vijver achterin gaan vissen. Daar zwemmen "onderzeeboten" van forellen en dat is voor velen onder ons een wens om die te vangen. Zoals de meeste insiders al weten staat het schitterende huis van Jan en zijn vijver te koop. Hebt u zin om in deze wereld uw brood te verdienen....Neem contact op.
eemhof1242009patio.jpg

 

 

 

 

 

EEMHOF

VLIEGVIS

TROFEE!!

Forellen Visvijvers De Eemhof organiseert een jaarlijks terugkerend vliegvisevenement om de EEMHOF VLIEGVIS-TROFEE. Deze vliegvishappening waaraan kan worden deelgenomen door maximaal 60 personen zal dit jaar worden gehouden op vrijdag 8 mei. Naast de (wissel)trofee en mooie dagprijzen zal er dit jaar gelijktijdig gestreden worden om 5 finaleplaatsen voor het NK VLIEGVISSEN OP FOREL dat wordt georganiseerd door de NVVF en wordt gevist in oktober 2009.

Forellen Forellen Visvijvers De Eemhof beschikt over twee vijvers, de kleine vijver, direct gelegen aan de entree/kantine, en de grote vijver. Beide vijvers zijn ideaal voor de vliegvisser en natuurlijk goed gevuld met mooie sterke forellen. Er zal worden gevist in 6 sessies, waarbij iedere deelnemer 4 sessies in de grote en 2 sessies in de kleine vijver zal vissen. De wedstrijd zal aanvangen om 13.00 uur en eindigen om 20.30 uur. Rond 18.00 uur zal er gepauzeerd worden voor het nuttigen van broodjes en een kop soep. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tussen 21.00 en 21.30 uur.

De inschrijving kan bij Forellen Visvijvers De Eemhof ter plaatse of telefonisch, waarbij op datum wordt ingeschreven en de regel geldt: vol = vol! Het inschrijfgeld bedraagt € 35,- (inclusief broodjes en soep). Meedoen voor een finaleplaats bij het NK VLIEGVISSEN OP FOREL in oktober 2009 kost € 5,- extra. Het inschrijfgeld dient vóór 26 april 2008 (tevens de sluitingsdatum van de inschrijving) op de rekening van De Eemhof staan, waarna de inschrijving definitief is. Er wordt gevist volgens het “catch en release” principe en een puntentelling. De visregels zijn gelijk aan de 10 geboden van De Eemhof, aangevuld met het wedstrijdreglement.

Het telefoonnummer voor inschrijving en meer informatie is 0031.(0)36.5229169. Voor informatie kunt u ook kijken op de website www.eemhofforelvissen.nl. Bezoekers hebben gratis entree!