berkley-header

 

 


De laatste tijd ben ik al vier keer in een forelvijver geweest. Eerst vanwege een jaarlijks bezoek aan de Eemhof, daarna voor de opening van de nieuwe karpervijver bij 't Mun, toen voor een geweldig leuk evenement voor jong en oud in Heelweg en later nog een keer op uitnodiging voor een afhuur met vrienden. Ik heb drie keer met Powerbait van berkley gevist en steeds ging van redelijk tot subliem......Nu heb ik echt het licht gezien en ben Superenthousiast !!!!

berkleygoudforel.jpgNIET ALTIJD TOEGESTAAN...  

Informeer eerst of je in de desbetreffende vijver met het powerbait mag vissen. Niet alle vijvers staan het toe. De belangrijkste reden is voor een aantal vijvers is dat ze vinden dat het de vijvers verontreinigt.
 Uiteraard is dit een keuze die ik ook graag aan de vijvereigenaren laat. Op de vijvers waar het wel mag is de powerbait een geweldig forellenaas als u het maar goed gebruikt. In een eerder artikel over de opening van de karpervijver bij 't Mun heb ik u verteld dat ik totaal overklasd werd door een Turkse heer die het aas wel goed gebruikte in tegenstelling tot mijzelf.berkley-hugo-pos Ik vond dat uiteraard niet leuk maar ben wel direct naar de desbetreffende heer toegegaan en heb hem naar het geheim van dit "POWERBAIT" gevraagd. Als het aasje namelijk niet de juiste vorm heeft kun je er mee vissen maar zul je vrijwel niets vangen. Ik viste met fluoro carbon en de juiste dobber en haak. Dat had ik me allemaal laten aanleunen door een vriend van me ( Matthijs Roetman) die zich helemaal in dit wereldje heeft gestort en ook meedoet aan de Ned. kampioenschappen forelvissen.
Zelfs met dezelfde haak, lijn en dobber werd ik gek gemaakt door onze Turkse vriend. Thuisgekomen heeft me dat aan het denken gezet. Ik ben namelijk zoals een kennis me omschreef een "vissofiel" Ik wil iedere tak van visserij gedaan hebben en ook tot in de puntjes beheersen. Of het nu vliegvissen, vertikcalen, zeebaarzen, of palingvissen is. Je moet het allemaal gedaan hebben om tenminste een oordeel te hebben.

berkleydagKENNIS IS MACHT 

Wil je iets leren dat is het belangrijkste dat je je nooit teveel moet voelen. Om goed te leren gooien ben ik een aantal keren met iemand op stap geweest die een begrip is in de castingwereld. Die kijken niet naar de vistechniek maar alleen naar het werpen. Of ver te kunnen komen heb je een goede techniek nodig.
Wil je iets verder komen en het lukt niet alleen dan zoek je iemand op die het wel kan en daar kun je zelf alleen maar van leren. Wil je goed met het powerbait leren vissen moet je naar iemand kijken die daar veel verder in is dan ikzelf.berkley-gerard.jpg Na de harde les die ik kreeg in Appeltern van mijn Turkse vriend ben ik naar Heelweg ( vlakbij Aalten) gegaan omdat daar een goede vriend van mij kwam ( Gerard Kerdijk) die de bijnaam heeft "Mister Trout". U kent hem vast wel. Hij staat bijna iedere beurs bij de Pure Fishing stand om het forelvissen te promoten en u met raad en daad bij te staan. Gerard heeft zich zo verdiept in het vissen op forel dat hij dat ook in de puntjes beheerst.
Vroeg opgestaan met mijn zoontje Hugo omdat Heelweg toch een goede 150 kilometer rijden is. Het evenement was nog niet begonnen en toen ben ik op hem afgestapt en het hele verhaal verteld. Hij moest heel erg lachen. Hij heeft toen in stapjes vijf topaasjes voor me in beeld gebracht.pbaitlaarsje1.jpg De andere mannen van Pure Fishing zaten te lachen en maakten natuurlijk grappen over mijn "domheid" maar dat moet je kunnen hebben. Wie kaatst...... Toen ik zijn privé "deegvingerles"had gekregen werd ik zo bloedfanatiek omdat ik direct de fout zag die ik eerder gemaakt had. Het resultaat mocht er daarna wezen. Ik ving de forellen daarna rat achter kat en was zielsgelukkig. Een combinatie van Powerbait en de juiste vorm was het ei van Columbus ....."FEEL THE POWER"   


PRAKTISCH IN BEELD
Met een paar praktische foto's zal ik de vijf verschillende vormpjes beschrijven hoe u die maken kan. Probeer ze uit en u zult de kracht van Powerbait zelf ervaren.Hierboven de eerste stap voor vrijwel alle aasjes. Eerst maak je een perfect balletje  en vanuit dit balletje kun je vrijwel alles maken. Dan maak je een druppel.pbaitlaarsje2                                                                      

 

 

Je plat nu één kant van de druppel af in een laarsvorm

Deze vorm draait heel goed.

 

 


pbaitwokkel1                                                                   

 

Nu gaan we "de wokkel" maken. Weer eerst het balletje en de druppel 
pbaitwokkel2   

 

 

 

Met duim en wijsvinger wordt één kant van de druppel mooi afgeplat. Er ontstaat zo een soort plat lepeltje. Nu komt het belangrijkste. 
pbaitwokkel3

 

 

 Weer met duim en wijsvinger wordt er een voorzichtige slag in de lepel gedraaid zodat je een soort schroefdraad in de lepel legt. Deze "wokkel"wordt gezien als één van de best draaiende aasjes. 
pbaitlepeltje  

 

 

 

 

We maken nu een volmaakt lepeltje. Weer vanuit het balletje een druppel maken

pbaitlepeltje2

 

 

 

 

Met je wijsvinger rol je de druppel "hol"op je knokkel . 
pbaitlepeltje3.

 

 

 

 

Er ontstaat een hol lepeltje.  Ook deze vorm draait erg goed
pbaitwrap2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu wordt er vanuit het balletje een plat schijfje gedrukt.
pbaitwrap4 

 

Met duim en middelvinger wordt er een puntje aan gedraaid. Er ontstaat nu een soort "wrap"met een punt.

pbaitbeukenootje1 

 

 

 

 

 

Als laatste wordt er een "beukenootje"gemaakt.

We beginnen weer met een balletje

 

 

 

 


pbaitbeukenootje2  

 

 

 

Je houdt het balletje tussen duim en wijsvinger van je schrijfhand 
pbaitbeukenootje3

 

 

Daarna druk je je duim en wijsvinger van je andere hand tegen het balletje en er ontstaat een beukenootje dat ook goed draait.

 

Ga hiermee aan de slag en u ervaart zelf de enorme vangkracht 

"POWERBAIT...FEEL DE POWER"