avijverfrontjanv.jpg


LEVENSWERK

 

Ik vergeet nooit mijn eerste bezoek aan een forellenvijver in Denemarken. Een aftands zooitje waar nu niet bepaald onderhoud aan werd gepleegd. Vies was het er ook, overal lagen ingewanden en afval van de schoongemaakte vis en de bierflesjes lagen er her en der in de bosjes.

 

Wat is het dan anders bij de Eemhof in Zeewolde. Jan heeft daar een levenswerk neergezet. Een schitterende bungalow met dito vijvers. Alles staat er bij in perfecte staat en super goed onderhouden. Ik was twee weken geleden bij hem op bezoek en toen kreeg ik een rondleiding op zijn terrein. Een elektronisch gestuurd hek gaf toegang tot zijn erf.avijverjanv.jpg

 Vanuit zijn huis heb je uitzicht op alle vijvers. Hij woont als het ware midden in de natuur. Jan heeft veel klanten van het nabij gelegen vakantiepark De Eemhof.
 Neem nu het vorige artikel op hengelsport  “Een schitterend eind van een heerlijke vakantie, ...."Vader en Zoon" in de Eemhof “ Mijn zoontje wilde het liefst een weekendje weg naar dit park vanwege de mooie vijvers die erbij gelegen zijn. Er moet dan ook altijd een dagje vissen bij “Ome jan “gepland worden. ajanhugo.jpg

 

Jan is begaan met de vijvers en dat uit zich in tal van kleine dingetjes. Al die kleine dingetjes zorgen ervoor dat de Eemhof zeker tot één van de mooiste forelvijvers van Nederland kan worden gerekend. Het is er altijd brandschoon.
 Misschien niet zo belangrijk denkt u, maar dat is dus pertinent niet waar. Een mooie en nette vijver vraagt om bepaald gedrag. Een gezellige entree waar de hengelsportsfeer direct naar voren wordt gebracht door de honderden vispetten aan het plafond.

aentreepettenjanv.jpg 

 

 

Jan staat op een correcte behandeling van de vis. Als je vis bijvoorbeeld mee wilt nemen voor consumptie dan moet de vis eerst humaan worden doodgemaakt voordat de haak verwijderd wordt.


 Perfect. Aan iedere “beginneling” wordt met behulp van de afbeeldingen aan de wand uitgelegd hoe je met de vis moet omgaan. aposterjanv.jpg

 

UNIEK IN NEDERLAND

 

Iedere vijver heeft een herkenbaar aspect. Uiteraard heeft de Eemhof dit ook. Jan heeft een aparte vijver. Het gaat hier veelal om vliegvissers die komen om te vissen met de vlieg en die het merendeel van de vis terugzetten.
 Jan is daarin uniek. Natuurlijk kun je ook vissen en een paar forellen meenemen, maar dat is niet de hoofdzaak. Achterop het terrein is een heel grote vijver speciaal ingericht voor het vissen op grote forel. Hier komen de fanatieke vissers die met een bellyboot of vanaf de kant deze enorme vissen proberen te vangen. De lol van het vangen is voor deze groep het allerbelangrijkste. Heel veel vliegvissers komen speciaal naar de Eemhof omdat ze daar veel forel kunnen vangen op de manier die zij het leukst vinden....met de vlieg.awoningjanv.jpg

Jan woont temidden van al dit moois. Een prachtige bungalow op een groot stuk  grond met vlak voor zijn huis de bewaarvijver voor de nog uit te zetten forel.
WAAR EEN BEGIN IS, KOMT OOK EENS EEN EIND 

 

Jan is nog een jonge kerel maar ook jonge kerels stoppens eens met werken. Jan wil gaan stoppen en kleiner gaan wonen. Heel simpel betekent dit dat zijn prachtige woning vrijkomt en dat er een nieuwe eigenaar wordt gezocht voor de vijver. Door de economische crisis was het natuurlijk niet de beste tijd om alles van de hand te doen. Nu we weer een beetje positiever zijn gaan denken en nu het ook weer wat beter gaat is het misschien UW grote kans om in dit mooie project in te stappen. Toen we het over prijzen hadden noemde Jan voor de vijvers en ontvangstkantine een bedrag van 550.000 Euro en voor zijn kapitale villa 450.000 Euro. Dat er grote mogelijkheden zijn om deze vijver te runnen dat lijkt me logisch. Hebt u oren naar deze nieuwe uitdaging neem gerust contact op. U komt in een meer dan gespreid bedje in een prachtig landelijke omgeving…..