aa08-05-10_025LR
Al liet de vis het na een plotseling ingevallen nachtvorst grotendeels afweten, de eerste editie van dit fantastische evenement aan het Amsterdam-Rijnkanaal werd direct een eclatant succes. Meer dan 70 deelnemers streden in Tiel om de titel. Uiteindelijk werd Henny van de Bruggen Nederlands Kampioen Matchen 2010.

Bij de evaluatie bleek echter dat veel deelnemers toch liever op een andere locatie zouden vissen, eentje waar zowel met de slider als vaste dobber kan worden gevist. Na het nodige zoekwerk en overleg heeft de organisatie voor de komende editie in samenwerking met HSV Hoop op Geluk uit Nijkerk een parcours aan de Lage Vaart weten te bemachtigen. En aan dat prachtige water zal derhalve op zaterdag 15 oktober a.s. de tweede editie van het Witvis Totaal Open NK Allround Matchen plaatsvinden.

Van die Lage Vaart heeft inmiddels iedere wedstrijdvisser wel gehoord en niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. In 2009 werd hier namelijk het uitermate succesvolle Wereld Kampioenschap gehouden. De Lage Vaart is dan ook een prachtig stuk water met een ruime bezetting aan witvis en karper.aa9E3V1338LR


De gemiddelde diepte op de Lage Vaart is zo’n drie meter en de vis kan zowel kort onder de kant worden gevangen, als op het midden of zelfs aan de overkant. Met de matchhengel kunnen op dit water dus verschillende technieken worden toegepast en de verwachting is dan ook dat zowel de vaste pen, slider als bolo ingezet gaan worden.

In oktober wordt meestal goed voorn gevangen, maar mag je zeker ook nog brasems van 2 kg+ verwachten.

Wil je deelnemen aan het Witvis Totaal Open NK Allround Matchvissen op zaterdag 15 oktober a.s.?

Geef je dan snel op via wtnkmatch@gmail.com

De deelnamekosten bedragen € 15,- per persoon.