aaahvzlogoheader
Zaterdag 23 juni organiseren wij weer onze bekende Open Jeugdwedstrijd voor jeugd van 8 t/m 18 jaar in de Zuidervaart te Zaandam.

Er zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar en voor iedere deelnemer is er een prijs. De kosten van deze wedstrijd bedragen slechts € 5,- en hierin is 1 consumptie tijdens de prijsuitreiking begrepen.

Loten doen we om 8.00 uur aan de Zuidervaart en vissen doen we van 9.00 tot 13.00 uur. De jeugdvisser met het meeste aan gewicht van gevangen vissen is winnaar.

Een mooie kans dus om je hengelvaardigheden te testen en je kunnen te meten aan jongens en meisjes van andere verenigingen.

De hengelkeuze is vrij en er mag worden gevist met max. 1 hengel. De inschrijving is vrij voor alle jeugd uit heel Nederland welke in bezit is van een vispas.

Geef je op voor deze wedstrijd per e-mail bij hvz.jeugd7@upcmail.nl of per telefoon bij Piet Plekker op 075-6219767 tussen 18.30 en 20.00 uur.

Het inschrijfgeld kun je overmaken ten name van de H.V.Z.jeugd bankrek.nr. 124.901.298 onder vermelding van Open Jeugdwedstrijd en je naam.

Inschrijven aan de waterkant op de wedstrijddag zelf kan ook maar dan is niet gegarandeerd dat er ook plaats voor je is want vol is vol!

aaabrasem-liggend

 


Een beschrijving van het wedstrijdwater.
 
De Zuidervaart is 50 tot 60 meter breed, gemiddeld 0,80 tot 1,30meter diep en stroomt bijna niet. De overwegend zachte bodem bestaat uit veengrond en is nauwelijks begroeid. Er is een goede stand aan  Brasem, Kolblei en Karper. Snoek, Snoekbaars en Baars komen in mindere mate voor. Met de vaste hengel is een pennetje met een maximaal gewicht tot 1,5 gram aan te bevelen. Indien met de feeder of winkle-picker wordt gevist zijn lichte voerkorven aan te bevelen Omdat deze niet in de bodem zakken. Beperkt en gericht voeren vergroot het resultaat. De oever bestaat uit een breed gazon en waar riet is mag het niet worden geknipt! Let op, de poten van uw visstoeltje of visplateau kunnen wegzakken dus neem en plankje mee en neem dit na gebruik weer mee naar huis!

Zuidervaart 1504 BA