keesfrontHengelsport had een gesprek met de sympathieke Kees Kist op de Hengelsport Totaal beurs waar hij op de Albatros stand stond. Hij is een samenwerkingsverband  aangegaan met de firma Albatros. Kees vertelt even in het kort hoe het hem is vergaan .
Als kleine jongen begon ik in de voetbalsport, een sport die bij mij paste. Men zegt weleens je hebt het, of je hebt het niet.
Als je het niet hebt zul je het ook nooit krijgen. Dan doel ik op het punt dat het in je genen moet zitten om de top te halen. Je moet er alles maar dan ook alles voor over hebben, anders haal je het niet. Mijn insteek was en is nog altijd: je moet er voor gaan.
Als jongentje van 6 jaar begon ik te voetballen op een trapveldje in de buurt, wat later heilige grond bleek te zijn. Daar kwamen veel talenten vandaan. Bij de amateurclub v.v. Steenwijk groeide ik op en bleek talentrijk te zijn. Van Steenwijk ging ik naar Heerenveen en zo door naar AZ 67 Alkmaar. Daarna ging ik naar Frankrijk en uiteindelijk weer terug naar AZ Ik heb 21 keer in het Nederlands elftal gespeeld en ben 1 keer topscorer van  Europa geweest en twee keer tweede.       Ik heb ook veel Europacups gespeeld met AZ en veel KNVB bekers gewonnen. In het nieuwe AZ stadion heb ik een plaatsje naar me vernoemd gekregen. Daar ben ik heel erg trots op.
Zover ik weet ben ik voor AZ de meest produktieve speler geweest. Ik was niet een bepaald technische speler, bij mij was er maar 1 ding belangrijk, het net moest trillen. Ik was vooral sterk aan de bal. Hij moest en zou er in, ik wilde altijd winnen.
keeskvoer
Als kind was ik al erg fanatiek met het vissen en na mijn voetballoopbaan ben ik in de wedstrijdsport gedoken vandaar de link naar het wedstrijdvisvoer. Het visvoer K-Baits wat ik op de markt heb gebracht is geboren aan de waterkant. Beter kan het niet. Het is dus getoetst in de praktijk. Zo heb ik 8 soorten visvoer op de markt gebracht waaronder een kindervoer Blub Blub. De soorten zijn:Super Brasem - Super voorn- Super Feeder- Vaste Stok voer -Magic Canel- Magic River -Magic Vijver. Mijn insteek is altijd, het moet het beste zijn wat er is : Topmateriaal met Top ingredienten. Zo vers als mogelijk.Je moet niets aan het toeval over laten, want daar krijg je vroeg of laat spijt van. Dus wat wordt het ...." Scoor met Kist"
 
K-Baits ontwikkeld voor Albatros. Albatros is de Groothandel die het verdeelt over heel Europa.