Nogal eens wordt er kritiek gegeven op de fabriekshengels. De kwaliteit laat te wensen over en de materialen zouden gewoonweg slecht zijn. We kunnen weer eens echt vrolijk worden als we deze nieuwe hengels van Berkley en van Mitchell bekijken. De Berkley hengel komt uit een serie en wordt ingezet in de lichte tot zeer lichte kunstaasvisserij. ( spinnen en jigging) en de Mitchel Tempest Colon 303 wordt ingezet in de lichte zeevisserij en de zeebaarsvisserij. Toen ik in de Showroom was van Pure Fishing om de modellen te bekijken kreeg ik al echt zo een gevoel van Wow!!! hier heb je weer eens een paradepaardje in handen.

Mitchell Tempest Colon 303 ( Zeebaarstopper)

Toen ik deze hengel in mijn handen geduwd kreeg door Mike Canters van Pure Fishing kon ik bijna niet geloven dat het een fabriekshengel was. Een hengel waar je bij voorbaat al voorzichtig mee doet omdat hij gewoon wat uitstraalt. Het is gewoon "echt mooi"

Drie-delig maar tot in de puntjes verzorgd. Vooral viel de grote hoeveelheid met geleideogen op. Maar liefst dertien oogjes sieren de hengel af. Strak maar ook weer niet een pook.De hengel is met name ontwikkeld voor de zeebaarsvisserij die meer en meer populair begint te worden.

Ze zijn bedoeld om het vissen met gevlochten lijn zo comfortabel mogelijk te maken. Vergis u niet maar als u met te weinig ogen vist en er loopt steeds gevlochten lijn  doorheen dan gaan de ogen veel sneller kapot door de zaagwerking van de gevlochten lijn. De ogen zijn speciaal ontworpen voor deze lijn.

Ook zijn de ogen schitterend afgewikkeld met een chique grijs/bruin met een blauw metallic biesje.Over deze wikkelingen ligt een mooi afgewerkte laklaag. Ik kijk nu al uit naar de reis waarbij ik met dit hengeltje kleine pilkertjes de diepte instuur om de mooiste zeevis op dit moment mee te verleiden.

De hengel heeft volgens de beschrijving een 7lbs body.Ook het superlichte gewicht viel direct op. Als u nog geen idee heeft wat u zou moeten kopen en u wilt echt een raspaardje aanschaffen dan kan ik u deze hengel met heel mijn hart aanraden. WAT EEN SCHITTERENDE HENGEL!!!!!!!

BERKLEY SERIES ONE 

Ik vind vertikaalvissen schitterend maar net zo spannend is het ver uitgooien van lichte shadjes of twistertjes en dan pilkerend binnenvissen. Je hebt daar een superlicht en vooral niet al te strak hengeltje voor nodig om die klap op afstand op te vangen.

 Dit spinhengeltje is vederlicht en met z'n dunne diameter een "eitje" om in je hand te houden.Wat gelijk opvalt is de aparte reelhouder. Met een "klik-schroef" methode kun je nu wel heel precies de molen vastzetten op de hengel. Heel modern en ik heb het nog niet eerder gezien. Berkley is één van de weinige firma's die alles in eigen huis ontwerpt en maakt.

De blank is gemaakt van meerdere superdunne laagjes van carbonvezel waardoor je een apart procedé krijgt en waarmee je een veel lichter eindresultaat krijgt. Bij dit lichte hengeltje heeft men dan ook gekozen voor bijpassende superlichte titaniumoogjes, heel geraffineerd.
 Het hengeltje is er ook in meerdere lengte en gewichtklassen. De 7foot ( 2.10 m) gooide echt als een speer en ik voelde tot in het handvat de bewegingen van het kunstaas. Ook bij dit hengeltje hoort het predikaat "subliem" Nog net voor het begin van het roofvisseizoen bekijken en kopen is dan ook het devies.