"DAAR ZIT EEN LUCHTJE AAN"

 De insiders hoef ik niets meer te vertellen over geurstoffen. Het werkt weldegelijk. De vraag is alleen....Wil je erin geloven, of sluit je je er voor af. Ik hoef maar een paar praktische voorbeelden te noemen en u gaat overstag. Waarom wordt er tijdens het zoetwatervissen gevoerd? Juist, om door middel van een voer met een luchtje de vissen op de stek te krijgen. Waarom gebruiken de karpervissers honderden flavours in de boilies... Juist, om een bepaalde smaak aan de boilie te geven waardoor de karper dit niet natuurgetrouwe aas op zal nemen. Geen enkele haaienvisser zal van huis gaan zonder een fatsoenlijke rubby dubby. Geen enkele palingvisser zal de dag voordat hij gaat vissen met zijn handen aan de carboleum zitten. Het betoog heeft één doel en dat is aan te geven dat geur wel degelijk uit maakt.

geurstof1

 REGELGEVING 
We komen terecht bij dhr J. Bongers en die heeft de informatie die we zochten. (Heel hartelijk dank daarvoor). Het wedstrijdregelement E2 voor de zoetwatervissers is vrij duidelijk. In principe zijn alle soorten aas toegestaan behalve het in bezit hebben en/of gebruik maken van gekleurde maden. Lokvoeders waaraan (schadelijke) kleurstoffen zijn toegevoegd zijn verboden. Niet naleven ervan leidt onherroepelijk tot diskwalificatie. Voor de zee geldt het wedstrijdregelement E2: In principe zijn alle aassoorten toegestaan behalve zachte krab, tenzij anders omschreven. Het voorhanden hebben en het gebruik van reuk- en/of smaakstoffen in of aan het aas is verboden en leidt tot diskwalificatie.

GELIJKE MONNIKEN , GELIJKE KAPPEN?
 Waarom is er een verschil in de beide regelementen? Zijn er andere regels als er milieu vriendelijke smaak en geurstoffen worden gebruikt? Waarom mag er op het zoete water wel gevoerd worden en op zee niet? Valt Rubby-Dubby ook onder voeren?, of is het een geurstof? Bij een karpermarathon mogen tientallen smaken boilies worden gebruikt, waarom mogen er dan niet zeepieren met verschillende smaken worden gebruikt? Het zoete water is in grootte niet te vergelijken met de zee, toch worden er tijdens een grote wedstrijd gigantische hoeveelheden voer te water gegooid in een relatief klein water. Waarom mag er dan niet ook gelokt worden in zee. Het is onmogelijk om op zee te voeren op de traditionele manier, dus waarom laat men het gebruik van milieuvriendelijke geur-en smaakstoffen niet toe? Wat zijn de volgens het regelement bedoelde schadelijke stoffen? Waarom wordt op zee ook niet deze tweedeling gemaakt? Ik zou een voorstander zijn om het gebruik van milieuvriendelijke stoffen toe te staan. Alle geurstoffen die ik in het verleden heb gemaakt zijn allemaal op basis van dierlijke c.q visoliën. Waarom worden deze verboden? Is dit schadelijk voor het milieu? Misschien dat de NVVS voor al de inventieve ondekkingreizigers op geurengebied een aanpassing kan maken in het wedstrijdregelement. Suggestie: In principe zijn alle aassoorten toegestaan behalve zachte krab, tenzij anders omschreven. Het voorhanden hebben en het gebruik van schadelijke reuk- kleur- en smaakstoffen in of aan het aas is verboden en leidt tot diskwalificatie. Kunt u ons misschien verder helpen? Wilt u het recept voor een goede olie kunt u ook even mailen met p.pos@hengelsport.com