de_allround-visser_deel_1_logo__

de Pamper-visser 
 " Dada ... fis ... awe ?" ( = papa vis vangen ?)( hij kon de V nog niet uitspreken en kwijlde een beetje terwijl hij brabbelde )" Eppe ...sfie ...isso ?" ( = hengel zwiep in sloot ?)( hij vroeg of papa wou gaan vissen )" Dada ... sfie ! ... sfie !" ( = papa zwiep zwiep !)( wou dat papa wat liet zien met die spannende hengel )" fis ... fis... awe !!" ( =  vis, vis ... vangen !) ( dat hoef ik verder niet uit te leggen.) 
Hij had net een lekkere schone pamper om zijn kontje gekregen, en stond in zijn rompertje tussen het riet, met z'n blote voetjes in het gras langs de sloot, en hij beleefde zijn eerste grote vis-avontuur.Zijn vader had hem eerst in een wipstoeltje op de visstek neergezet en had daarbij de veiligheids-gordeltjes strak vastgemaakt, maar binnen een paar minuten was dit kleine hummeltje laaiend enthousiast geworden over ál dat gras en ál dat riet en het mooie golvende water in de sloot en de kwakende eendjes en die reiger die overvloog en de witte wolken.. en ..en... ... dus hij had even een héél sip lipje getrokken en het bijna op een huilen gezet, toen hij niet uit dat benauwde stoeltje omhoog kon komen, maar papa had hem wel begrepen en nu mocht hij lekker vrij kruipen over de grond. Wat een mooie wereld ! Wat een spannende dingen allemaal ! Véél leuker dan die saaie vloerbedekking thuis. Hij deed een paar wankelende stapjes voorwaarts en hoewel het gras gemeen prikte aan zijn voetjes was hij vastberaden om die supermooie hengel en die ingewikkelde molen te gaan bekijken. ... als een magneet werd hij er door aangetrokken ... zó spannend.
de_allround-visser_deel_1_foto_pamper-visser_
Toen hij de hengel eindelijk met zijn sappige knuistjes had vastgepakt kwam er een big smile op zijn bolle toetje en glunderde hij van oor tot oor. ... Maar hoe hield papa dat hengel-ding ook alweer vast ? Hij probeerde te draaien aan die rare molen zoals hij dat had afgekeken, maar het was ... vrij ingewikkeld ... en hij zat eigenlijk een beetje in de knoop ofzo...? of moest je die molen nou de andere kant op draaien ...? of toch die hengel met je andere hand vasthouden ... of ..? Hij keek verbaasd en vragend omhoog naar zijn papa,... maar die barstte uit in een heerlijk schaterlachen toen hij zijn kleine mannetje zag staan worstelen met die hengel ... en vanaf dat moment wist hij het absoluut zeker ...... hier was een nieuw vissertje geboren ! 

Geert Luinge