henartheader


Ik durf te beweren dat je als visser, lees sportvisser geboren wordt. Het is vreemd dat mijn beide broers die drang totaal niet hadden. In de sloot bij ons thuis moest en zou ik die stekelbaarsjes vangen. Ik moest en zou die karper die ik zag vangen, het leefde gewoon bij me.Hoe het kwam weet ik niet maar ik werd wild bij het zien alleen al van levende paling en die waren tot voot kort ook de lievelingsvis. Baarsjes, ik heb er honderden gevangen met een klein korfje met een touwtje eraan en in de openingen stukjes dennentak. Eenmaal gevangen kon ik uren naar de vissen kijken om ze vervolgens weer los te laten. 

Ik hield echt van vissen, zowel letterlijk als figuurlijk. In al mijn schriften van de lagere school staan vissen afgebeeld die ik waarschijnlijk tijdens de lessen erbij tekende. Je hebt het virus of je hebt het niet. Mijn zoon heeft waarschijnlijk ook dit virus meegekregen. Als het later toch niet zo blijkt te zijn is dat helaas pindakaas. Ik ga hem niet pushen want ik weet dat het dan toch niet blijft hangen. Voor mij staat ook voorop dat ik nu al mijn zoon het omgaan met vissen bijbreng. Natte handen, geen leefnetten, geen visdoek om vissen op te pakken, goed onthakingsgereedschap, weerhaak platknijpen, en vooral het schoonhouden van de omgeving.  Een dag kan ook geslaagd zijn als de vangsten wat minder zijn. De dierenbescherming weet waarschijnlijk ook niet dat sportvissers er veel aan gelegen is om hun water in topconditie te houden is. genarthugo1

NEDERLAND EEN BUITEN BEENTJE

Al onze omringende landen lachen zich een bult waarom doen jullie zo moeilijk? Weet je dat de hengelsportbranche meer oplevert dan de totale binnenvisserij. In Frankrijk en België durven ze er niet eens aan. De hengelsport en jachtlobby zijn daar zo sterk dat politieke partijen er in hun politieke programma niet eens over durven te beginnen. Het enige wat voordelig is, is het lidmaatschap van visverenigingen en de landelijke visvergunning.
Bij onze oosterburen is dat wel even anders. Er moet vaak honderden Euro’s worden betaald om te mogen vissen en dan nog in de eigen deelstaat of  provincie. We blijven in alle opzichten dan ook uniek, zowel in de zin van een “melkend” clubje dat zich druk maakt om een beetje levend aas vissen, als om een boete voor wildplassen. Nu weer die vervelende partij voor de dieren die het geprobeerd heeft om alle dreggen en weerhaken te verbieden. Het is een schande dat dit in de kamer zit.genarthugo2 Van alle andere politieke zaken heeft mevrouw M.T.  totaal geen mening en als die er al is, is die veelal onzinnig. Nederland met zijn unieke dierenbescherming die wel toelaat dat er elke dag weer duizenden muizen, konijnen, meelwormen, tubifex, mosselen, oesters, muggenlarven, krekels en eendagskuikens verkocht worden om te dienen als levend voer of als dierenvoedsel.

LAAT HET MAAR ZO…..HET GAAT ZOALS ALTIJD……IEDEREEN DEED EEN POEP EN EEN PLAS EN UITEINDELIJK BLEEF HET ZOALS HET ALTIJD AL WAS.