aeddyheader
NIJVERDAL
HAVFISKE ( Hav=Zee, Fiske=Vis ) is een winkel die in het gezellige Nijverdal ligt  Voor mij nu niet bepaald om de hoek van de deur. Ik kom zelf uit Zaandam, de provisiekast van Nederland waar de chips, soep, koek en chocolade vandaan komt en dan is het een pittig stukje rijden. Maar gelukkig was er in Zwolle de Carp 2010 georganiseerd en dat was dus een zeer gelukkige bijkomstigheid. Zo kon ik dus twee vliegen in één klap slaan.aeddyvierdeel 

 

 

 


WINKEL 
Gelijk maar even een afspraak gemaakt om de winkel te komen bezoeken. Normaal gaat  HAVFISKE zaterdag open om 12.00 uur, maar ik mocht gezien de dubbele afspraak op de karperbeurs wat vroeger komen, dan konden we even lekker alles doorspreken. Ik stapte om 08.30 in de auto en om exact 10.00 stond ik voor de zaak. Het kan niet missen, de etalage straalt zeevissen uit in de breedste zin van het woord. Net nieuw en alles is er heerlijk licht en ruim opgezet. Eddy Mares, ( hier beneden op de foto ) het gezicht achter havfiske begroet me hartelijk en voor ik het eigenlijk in de gaten heb staan we al een half uur te praten. aeddygulHij heeft zoveel gemeen met me dat het angstig lijkt. Hij wil in de winkel alleen maar het beste hebben. Het is als bij zovelen geboren uit hobby maar wat ik te zien krijg is absoluut geen hobby meer.
 Hier hangt dus echt waar de top of the bill aan pilkers en accessoires. HAVFISKE heeft alleen maar pilkers van topmerken als SOLVKROKEN ( Solv= zilveren, Kroken =haak) en van het Duitse topmerk Dieter Eisele. Laat ik kort zijn. Het zijn geen peppie en kokkie pilkers en ze kosten ook geen peppeie en kokkie prijs. Heel simpel....kwaliteit kost ook wat. Daar komt gelijk de essentie boven water.aeddyheilbot Wanneer mensen op reis gaan naar Noorwegen of een andere verre bestemming dan wordt er nooit bezuinigd op de reisprijs maar wel op andere dingen. Ik weet als geen andere dat goede pilkers en goed kunstaas het verschil kunnen maken of een vakantie slaagt of niet. Je komt er om te vangen en dan moet je vind ik ook het beste materiaal bij je hebben om die vis ook daadwerkelijk te kunnen vangen. Alles aan die pilkertjes klopt. Er is over nagedacht.
KWALITEIT TOT AAN DE DREG....
Ik krijg een bord te zien waarop in stapjes te zien is hoe zo een pilkertje wordt gemaakt en dan snap je direct het prijsverschil . Er zitten meerdere onderlagen op en alles is afgewerkt met ook weer meerdere lagen epoxyhars. Eddy begint te lachen en komt terug met een heel klein koffertje wat hij niet meer open heeft gedaan sinds hij is terug gekomen uit Noorwegen. aeddypilkerplaatHet mooiste bewijs, in het koffertje liggen dus ongeveer 30 pilkertjes in alle gewichten en meerdere kleuren. Alleen de dreggen zijn iets geroest maar de pilkertjes zijn allemaal glimmend en er mankeert echt niets aan. Dat is het verschil. Het is topkwaliteit en dat straalt het ook uit.


Ik maak heel erg veel zelf maar zo mooi afgewerkt als deze dat wordt ook voor mij erg moeilijk. Hij heeft super super mooie kleine zeebaars pilkertjes hangen die gewoon echt op een bliekje lijken van 28 gram tot aan 300 gram. Een enorm assortiment waar je het water van in je mond krijgt. De hele wand aan de linkerkant in de winkel hangt vol met deze mooie hebbedingetjes.aeddypilkwand.jpg Zoveel series en zoveel verschillende gewichten en kleuren. Ik had HAVFISKE al gezien op de beurs in Utrecht en toen was me al opgevallen dat het hier echt om een specialist ging op kunstaasgebied.

 

 


Hij vertelde terloops ook dat hij naar Rotterdam komt op de VISMA en kan u alleen maar aanraden als u vist op het zoute water en u gaat wel eens naar Denemarken, Noorwegen of IJsland.....dan moet u echt eens gaan kijken bij de winkel zelf of kijken op de website. Natuurlijk is de winkel een paradepaardje maar de webwinkel is veel en veel groter en dat is ook de belangrijkste tak van HAVFISKE Steeds meer mensen weten de zaak te vinden en wat is nu makkelijker dan in uw luie stoel een paar mooie systemen of pilkertjes uit te zoeken en ze gewoon over de post te laten komen. aeddyfluolood.jpgEddy heeft alleen topmerken in het assortiment. Producten van Dieter Eisele, Sølvkroken, Søvik, Everol, Abu Garcia, Berkley en Penn sieren de winkel. Goede reels, hengel en toplijnen zijn ook te koop. Ook vond ik een "lood"toppertje in de schappen.
Ze hebben een perfecte kogelvorm en ze zijn in het rood maar ook in een gummigroen die ongelofelijk goed fluorescerend is. Ook daar heb er een aantal van meegenomen. Persoonlijk had ik ze nog nooit gezien. Dreggen, meervalhaken, kralen wartels en ga zo maar door.aeddycutbaitherrinig Drijfpakken, laarzen, messen, teveel om op te noemen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik nog nooit in een winkel zoveel goed zoutwater kunstaas / materiaal heb zien liggen. Eddy zit buiten het HAVFISKE verhaal ook in het ICT wereldje dus je mag ook wat van de webwinkel verwachten. Terwijl u dit leest is net de onwijs goed geteste nieuwe Cutbait shad van Savage Gear online gekomen. Dit wordt gezien als de top of the bill onder de rubber  kunstaassoorten voor heilbot en grote gul. In twee gewichten te verkrijgen.In de verpakking wordt ook een reservebody meegeleverd. 
De website van Havfiske laat zich heel makkelijk lezen en je kunt met fotootjes en vergrotingen heel makkelijk en goed zien wat je koopt om een goede indruk te krijgen.

Ga je naar het Noorden ..............HAVFISKE is "The Place to be !"