LOGO
Hallo Pim, 

Helaas hebben we minder vrolijk nieuws te melden, na 8 jaar in Noorwegen te hebben gewoond, moeten Linda en ik terug naar Nederland verhuizen. Linda is ziek en helaas is deze ziekte slecht in Noorwegen te behandelen, gelukkig verandert er niets aan ons reisburo, laten we dat voorop stellen.

Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van onze vrienden, kennissen, vaste gasten en relaties persoonlijk te benaderen, maar het was voor ons onmogelijk om iedereen persoonlijk dit vervelende nieuws te vertellen, daarvoor allereerst onze excuses als u het nu voor het eerst leest. Daar wij iedereen zoveel mogelijk op de hoogte willen stellen, is het helaas mogelijk dat u dit bericht ook nog eens via de e-mail ontvangt, beter een keer teveel dan te weinig. 

In 2009 is er bij Linda de ziekte Fibromyalgie geconstateerd, wordt ook wel weke delen-reuma genoemd. Deze ziekte geeft veel pijn in de spieren en omliggende weefsels van de gewrichten en is helaas chronisch. In de afgelopen 10 maanden heeft Linda vaak zoveel pijn dat er dagen bij zijn dat ze soms nauwelijks kan lopen, op andere dagen heeft Linda geen pijn en lijkt het net of de ziekte weg is. Op de dagen dat er meer pijn is, slikt Linda pijnstillers en is het goed vol te houden.

IMG_1258_fullSize
 


Na de constatering van de arts in 2009 hebben we er natuurlijk alles aan gedaan om deze ziekte te laten behandelen of in ieder geval draagzaam te maken. We hebben verschillende doktoren, specialisten en ziekenhuizen bezocht in oa Oslo en Bergen, maar uit alles blijkt dat deze fibromyalgie in Noorwegen niet of nauwelijks te behandelen is. Uit al onze bezoeken is dan ook niets gekomen en eigenlijk kan niemand Linda in Noorwegen helpen en dan moet er een zware beslissing worden genomen... terug verhuizen naar Nederland. In Nederland is deze ziekte wel bekend en wordt er daar op verschillende manier goed behandeld, genezen doet het waarschijnlijk nooit, maar men kan de zwaarste dagen wel veel lichter maken.
 
En als dan je gezondheid op het spel staat, dan moet er een keuze worden gemaakt en deze hebben we dan ook, na heel lang nadenken en overwegen, gemaakt en gaan we terug naar Nederland voor een goede behandeling en om te voorkomen dat Linda misschien wel in een rolstoel eindigt. 

Hoe verder met Cordes Travel zult u misschien denken ?
Er veranderd bijna niets, het reisburo gaat gewoon door, uw reis is in gèèn geval in gevaar en we stoppen absoluut niet. Alleen zijn we niet meer in Noorwegen gevestigd maar in Nederland en kunt u ons straks in Nederland bereiken. Voor 2011 hadden we weer meer boekingen en is onze positie in de visreis-wereld nog verder gestegen, goed daar werken we dan ook kei en keihard voor, maar van stoppen of slechte zaken is dus absoluut gèèn sprake!
Natuurlijk verandert er wel iets wat erg belangrijk is, dat is onze guiding in Bergen, we zijn dan niet langer de visgidsen in Bergen en omgeving meer, we zijn niet langer ter plaatse voor onze gasten in Bergen. Dit gaan wij natuurlijk enorm missen en doet ons ook best pijn, maar de gezondheid gaat voor alles ! Zoals u weet verhuren we ook huisjes in IJsland, Denemarken en andere delen van Noorwegen waar wij ook nooit persoonlijk ter plaatse kunnen zijn, dus voor die gebieden veranderd er helemaal niets, alleen het telefoonnr en de postzegel op de envelop. 

Bij alle accommodaties in de omgeving van Bergen is er uiteraard vervanging voor ons, alle huiseigenaren helpen nu zelf al de duitse en bv Finse sportvissers, dus nu komen alleen de Nederlandse en Belgische toeristen erbij, die wij voorheen voor onze rekening namen. Bij Havferie en Hellesoy is het zelfs mogelijk om vanaf nu ook hengels en drijfpakken te huren en zijn er zware materialen te koop zoals pilkers en lood, voor die groepen die komen vliegen. De sportvissers in Bergen en omgeving staan er dus zeker niet alleen voor, de huiseigenaren zullen alle gasten net zo goed begeleiden als wij dit deden, alleen dan in het engels/duits en niet meer in het Nederlands.

araffiegul
 


Zoals Johan Cruijf altijd zei: "Elk nadeel heb z'n voordeel" dus zo ook voor Cordes Travel. Want ondanks dit minder leuke bericht zijn er ook positieve kanten aan onze verhuizing. Zo wonen we al vanaf 1 Juli 2011 in Nederland en is er straks de mogelijkheid om bij ons op kantoor langs te komen en indien nodig of gewenst kunnen we altijd kijken om een groep thuis te bezoeken. Een andere mogelijkheid die we straks hebben is om op een speciale dag aanwezig te zijn bij een winkelier in zijn winkel, om meer informatie en adviezen over uw geboekte of nog te boeken reis te geven, we kunnen u dan ter plaatse informatie en uitleg geven over materialen, zo hebben we straks ook de mogelijkheid om op een avond eens bij uw visvereniging of visclub langs te komen om een presentatie te geven over het vissen in IJsland en/of Noorwegen en we kunnen meerdere Noorwegen en IJslanddagen organiseren verdeeld over het land en bv ook eens in België. U ziet het er opent zich meteen een hele nieuwe positieve wereld voor onze gasten en onszelf, we kunnen nu de sportvissers al vòòr hun visreis begeleiden en voordien al alles vertellen over de visserij en de technieken, we kunnen vooraf al de goede stekken aanwijzen op de zeekaart en u helpen met uw materialen, dus mogelijkheden en ideeën genoeg. 

Dat is dan ook de reden waarom we nu wel een 2e Penn IJsland Festival kunnen organiseren in 2012, normaal moeten we in Mei altijd bij onze gasten zijn in Bergen, maar nu kunnen in die periode ook iets extra's in het mooie IJsland organiseren en hebben we dus van 8 tm 15 Mei 2012 een extra Penn IJsland Festival georganiseerd. We zijn ook al aan het kijken om een festival in Noorwegen op te zetten, we kijken nog naar Hitra of Noord Noorwegen, maar alles op z'n tijd. 

We zijn dus blij dat er ook positieve dingen zijn aan de verhuizing, dat geeft ons moed en kracht, want het was natuurlijk helemaal nooit de bedoeling om terug naar Nederland te verhuizen, we sluiten dan ook niet uit dat als de ziekte van Linda onder controle is dat we terug gaan, maar dat zal zeker wel een paar jaar duren.
Ik hoop dat wij in deze lange "brief" alles netjes, eerlijk en duidelijk hebben verteld, hiermee willen we dan ook de "roddels" voorkomen, het zou erg jammer zijn als men gaat roepen dat onze zaken slecht gaan, we failliet zouden zijn of misschien wel zouden gaan scheiden, allemaal "roddels" en verhalen die we voor willen zijn door open en oprecht te zijn. Er is maar één reden voor onze verhuizing en dat is de ziekte van Linda, niets meer en minder en Cordes Travel blijft gewoon bestaan, we gaan gewoon door en wie weet worden we er alleen maar sterker door, zeker mede door jullie steun en begrip !

Heeft u toch vragen, wilt u iets weten, heeft u iets "gehoord" of is er iets onduidelijk, u kunt ons 7 dagen per week bereiken, 24u per dag, bel ons gerust of stuur een e-mailtje en wij zullen u open en eerlijk beantwoorden.
Zodra wij een nieuw adres en telefoon-nr hebben zal dit via de e-mail naar u verzonden worden, het zal uiteraard ook op de website worden aangepast en we zorgen ervoor dat al onze gasten het juiste nr bij zich hebben als ze op visreis gaan, want ook in Nederland zullen wij voor al onze gasten 24/7 bereikbaar zijn, u staat er bij Cordes Travel nooit allèèn voor!
 
Bedankt voor de moeite dit bericht te lezen en misschien zien we jullie op 5 Maart of anders wellicht op de Visma. 

groetjes Raffie en Linda
vanuit het mooie Noorwegen
www.cordestravel.nl

Tel: 0047 - 90 11 56 09

E-mail: info@cordestravel.nl
Skype: cordes.travel