aascharheader


Het gaat niet altijd om de knikkers maar laten we eerlijk wezen....zonder knikkers is het spel ook niets. Dan kan je nog zo lekker een dagje uitwaaien, maar als je de hele dag naar een top zit te staren en er komt nooit een keer een visje uit het water dan duurt een dag ook heel erg lang. Ik denk altijd heel eenvoudig. ik vis op de vis die er zit en ga vissen wanneer het weer het toelaat. Is de wind te hard om vanaf de pieren te vissen dan ga ik lekker in het binnenwater vissen.

aaemmertje-schar

Bij ons bestaat de mogelijkheid om in het Noordzeekanaal op zeevis te vissen met de beschutting van de omringende industrie. Afgelopen weken gonsde het al langs de hele kust. Een vismaatje van me ( Nick ) was met het gezin naar Zeeland geweest en hij had vanaf het strand dicht onder de kant in drie uurtjes vissen dertig mooie grote scharren gevangen. Daar doe je het voor en bij ons in Noord Holland ben ik nu de laatste drie weken vier keer in totaal weggeweest en de eerste keer 57 , de tweede keer 61 de derde keer ook 61 en de vierde en laatste keer zelfs 113 scharren om te bakken.

aascharmooioog


Iedereen vangt nu op het moment vis en wat je ook voor onderlijn gebruikt, of je nu met lange onderlijnen vist of met afhouders, het moet wel gek gaan dat je niets vangt. Ik wilde geen ingewikkeld verhaal maken over het gebruik van bepaalde onderlijnen want dan krijg je zo een verhaal waar je toch niet uitkomt. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en ikzelf vis met beide lijnen. Het gaat er nu voornamelijk om dat iedereen weet dat het op dit moment rammelt van de schar. Ik was met mijn vismaat Nick aan het vissen langs de Nederlandse kust afgelopen week en toen hadden we zonder veel problemen 80 scharren.

aadriescharrenpier1

Het mooie dit jaar is dat er erg veel mooie schar tussen zit. Zelfs vrienden van me die een wedstrijd hadden vanaf het strand in Egmond hadden het over aantallen van 20 en 30 scharren per persoon gedurende die wedstrijd. Net voor kerst hadden de vissers van de HVZ een wedstijd op de pieren van IJmuiden en Pim Pos wist die wedstrijd te winnen met maar liefst 73 scharren en dat in 4 uurtjes. Schar is een geweldige lekkere platvis en hij geeft heerlijk fel beet. Als er geen aas te krijgen is moet u het ook eens proberen met stukjes makreel. Het is uiteraard niet zo goed als met pieren of zagers maar het levert absoluut vis op en met name de grotere exemplaren pakken absoluut een stukje vis. Weet je tussen de paar vrije dagen niet wat je moet doen, dan raad ik aan om een keertje te gaan schar vissen. Veeeeel lekkerder dan zo een kleffe oliebol en nog veel gezonder ook.