Wanneer je echt op grote vis in de zee wilt gaan vissen in Nederland of in Europa kun je gewoon niet om de pilkervisserij heen. Het is in principe belachelijk dat een vis in een staafje metaal gaat bijten. Sommige pilkers zijn gewoon uniek in hun soort. Een pilker is meestal gemaakt van een zwaar metaal en bezit één of meer dreggen. Met of zonder vis eraan kunnen ze je visdag maken of breken.

VORMEN EN KLEUREN

Pilkers zijn er echt in allerlei vormen en kleuren. Volgens sommige maakt het geen "reet"uit en volgens sommige is de vorm ook niet echt belangrijk omdat het op die diepte ook inktzwart is.

 

Ik stop de discussie direct omdat ik weet dat deze ronde nooit gewonnen wordt. Het blijft een persoonlijk idee en waarschijnlijk ook een persoonlijke keuze. Ik kan alleen praten over mijn eigen ervaring met de visserij met pilkers. In Nederland is de visserij totaal anders dan de pilkervisserij in Noorwegen bijvoorbeeld. De diepte en de visdichtheid maakt het tot een totaal andere techniek en aanpak.

Ik geloof dat de vorm en de kleur wel degelijk uitmaakt en dat ik het alleen maar kan illustreren met praktijk voorbeelden en anekdoten. Vriend kees stond samen in Noorwegen met broer Peter en ondergetekende in een piepklein bootje te vissen We vingen onbeperkt grote koolvis en kabeljauw, alleen Kees was zonder vis. Peter was met groen aan de gang en ik met blauw. Kees stond met een oranje loodstaaf te vissen. Hoe het komt weet ik niet maar hij ving gewoon niet. Totdat we hem aanraadden om een andere kleur te proberen begon hij ook te vangen. Kleur maakt wel degelijk uit.Ook de vorm is wel zeker een factor van belang. Bepaalde vormen houden zich beter in de stroom en komen dus ook beter gepresenteerd op de bodem en vangen dus ook veel beter vis.Niet alle loodstaafjes met een dreg mogen de naam pilker dragen. In Noorwegen zit natuurlijk een grote naam in de vorm van Solvkroken  dat ( zilveren haak) betekent. Spro mag er ook wezen met hun perfecte pilkerserie maar de serie die op zijn minst tot wereldklasse behoort wat vangen en afwerking betreft is BLITZ PILKER uit Duitsland.

MODELLEN

Voor heel veel verschillende wateren hebben ze een model ontwikkeld, voor diep en stromend water maar net zo goed voor diep en weining stromend water. De coating is echt heel echt mooi en in verschillende kleuren. In Noorwegen hebben ze een geduchte test gehad en daar werden het echt vangers van jewelste.Twisters

Ook met de twisters die dit merk voert is iets wat we bij weinig merken zien. Het gat waar de haak ingaat is voorgeboord dus uitscheuren behoort tot het verleden.Ook op de plek waar de haak hoort te zitten zit een klein plekje dus iedereen weet waar deze moet zitten.
De loodkoppen die erbij horen zijn van dezelfde uitmuntende kwaliteit die de pilkers ook bezitten. De actie is verbluffend goed. Er zijn enkele, tweedelige en driedelige staartjes in verschillende grootte verkrijgbaar.

Ik denk zeker gezien de kwaliteit dat we in Nederland nog veel van dit merk veel gaan horen. Een pilker / twister met een hoog kwaliteitsgehalte.

Blitz-Pilker Produktion

Inh. Uwe Potschka

Wittenbergerstr. 1 06888 Seegrehna

Tel: 0049-03-4928-20588