Nadat u pas een artikeltje gelezen heeft over deze splinternieuwe charterboot in Den helder komt er weer een stukje over deze topboot.

Cees belde me met de mededeling dat er weer een  nieuwtje zat aan te komen. Er werd een tongen /zeebaars trip georganiseerd en ik had er natuurlijk oren naar. Te meer omdat er niet veel boten dit doen en met een select groepje is het vreselijk gezellig.


Dat bleek in dit geval ook weer zo te zijn. Een aantal mensen van een visclub uit Alkmaar had voor een trip geboekt. Ze wilde eens vissen op tong en zeebaars.Voor het mooie waaide het iets te hard voor zeebaars dus dat werd al snel duidelijk.
 Cees adviseerde om toch even door te varen naar een dichtbij gelegen wrakje. Daar hadden we op de grond kans op zeebaars, gul en natuurlijk in de kuilen achter het wrak ook nog kans op tong.


Gelukkig heeft de groep deze beslissing genomen want al gauw werd er vis gevangen. De gul was niet al te groot maar gelukkig wel maats en in overvloed aanwezig. Ook werden er verschillende schitterend gekleurde rode mullen gevangen. Als ze net uit het water komen zijn er weing vissen die kunnen tippen aan de kleurenpracht van deze echte zomervis. Ook wordt deze vis in de specialiteiten restaurants erg hoog aangeslagen.Nadat iedereen zijn visje had gevangen besloot Cees om het toch wat droger te gaan proberen in de veenkluiten voor de kust. De gehoopte lappen bleven uit. Gelukkig lazen we in het visserij nieuws aan boord bij Cees dat de aanvoer van tong toch al niet te best was. Ik zei de gek mocht een mooie tong vangen van precies 40 cm.

In ieder geval kunnen we wel zeggen dat Cees er zoals aan heeft gedaan om de mensen een visje te bezorgen. Helaas een schipper kan n u eenmaal geen vis garanderen. Je kunt er op hopen maar meer dan ook niet. 

Voor meer inlichtingen

SPORTVISSERIJ CEES PRONKSCHIPPER CEES PRONK

TEL: 06 - 23825267


http://www.sportvisserijceespronk.nl