Juli 2005 vliegt een van de belangrijkste fabrieken van Mustad in brand. De gehele Duralijn gaat in rook op en is dus zonder productie. De gehele wereld heeft van Mustad haken om mee te sportvissen maar ook om er mee professioneel met longlines mee te vissen. De fabriek in Wuxi in China kon ook de productie niet opvoeren zodat er een tekort ontstond op de markt. De Duratin hook is namelijk heel belangrijk vanwege de hoge roestbestendigheid in het zoute en zoete water en is de belangrijkste haak in de commerciele longline visserij.. 

 

Maart 2006 Mustad en een Duits bedrijf Schlotter hebben samen in een recordtijd een  nieuwe Duratin hakenfabriek gebouwd. De eerste hoeveelheid haken kwam vrij midden maart.


Drie grote groepen arbeiders hebben dag en nacht gewerkt om de fabriek klaar te krijgen. De directie heeft hierdoor weer wat lucht gekregen en de orders konden de deur weer uit.. WAT JE NIET BREEKT, MAAKT JE STERKER

Het is weer volop productie in de fabriek en honderdduizenden haken worden weer gefabriceerd. Vergeet niet dat iedere haak om precies te zijn 48 verschillende processen te verwerken krijgt om er uit te zien als een kwaliteitshaak. Een geluk bij een ongeluk is dat het ook veel beter is geworden. De kwaliteit is door het nieuwe proced� ook giga verbeterd.

 De roestbestendigheid is met 50% en de productietijd is met 30% verbeterd. Via een simpele computer worden alle processen in de gaten gehouden.


GELEENDE TECHNOLOGIE

Natuurlijk ga je ultramodern opbouwen als je toch bezig bent en dat heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband met de allerbeste vertinner in Europa en dat is de firma Schlotter. Deze firma is al sinds 1912 bezig met deze technolgy.

 Onze manager is dan ook vreselijk blij dat eigenlijk door een ongeluk de kwaliteit nog beter is geworden. "Een geluk bij een ongeluk"   

WAAROM DURATIN

De nieuwe Duratin haken hebben als voordeel dat ze bijna dezelfde roestwerende eigenschappen hebben als roestvrijstaal maar nog een klein beetje flexibiliteit. Hierdoor is de kans dat de haak breekt zoals bij roestvrijstaal nogal eens gebeurt tot een minimum beperkt. 

WE HOEVEN ONS DUS GEEN ZORGEN TE MAKEN OVER DE VERKRIJGBAARHEID VAN DE MUSTAD HAKEN. BINNENKORT KRIJGT U IN STAPPEN TE ZIEN HOE EEN HAAK WORDT GEMAAKT.