KINDERLIJK VERLANGEN
 De laatste drie maanden ben ik heel veel vaak wakker geworden met de zinderende indrukken van dit onwijs mooie land nog op mijn netvliezen, ik kon niet slapen van de gedachte alleen. Ik telde de dagen tot ik weer in de magische maand juli terechtkwam. Zoals een kind de dagen naar zijn of haar verjaardag aftelt, zo zie ik uit naar ons jaarlijkse verblijf in Kabelvag We zijn er terechtgekomen via een kennis van ons die de eigenaar (Arnstein Larsen) goed kende. Wat zijn we deze man erkentelijk dat we zijn raad hebben opgevolgd.
kabeljauw
We hebben gevist over de hele wereld maar ik durf u te garanderen dat de optelsom van alle factoren die een visreis tot een succes kunnen maken bij deze bestemming wel heel erg groot is. Liever twee jaar sparen en hier naar toe dan elk jaar naar een iets mindere bestemming.
LOFOTEN " PAREL" VAN NOORWEGEN
Deze naam heeft het gebied niet van ons gekregen maar van de Noorse reiswereld. Het gebied is zo divers dat je soms met je ogen staat te knijpen zo mooi is het. Natuurlijk heeft ons Hollandse polderlandschap ook zijn bekoring, maar de stilte in combinatie met bergen en onmetelijke fjorden is iets dat je echt meegemaakt moet hebben. Voor de Noren is dit natuurlijk gewoon, maar voor ons blijft het een openbaring. Ik ben eens een visfilm begonnen met de zin: "Als Adam en Eva nog hadden geleefd dan was het absoluut hier geweest". Zoveel natuurschoon en zoveel vismogelijkheden dat je bijna emigreerplannen krijgt. Maar ja, het is altijd goed om een paar onvervulde wensen te houden dan blijft er wat over om naar uit te kijken.LIEF DAGBOEK
Om u een goed idee te geven van wat er allemaal heeft gespeeld in die paar dagen hebben we maar een beknopt dagboekje bijgehouden. Mocht u dan niet een idee hebben hoe het daar is kunt u altijd nog even naar de Efteling gaan want daar is het werkelijk fictie.

Klik hier om verder te lezen (deel 2)