zeebaars17072007header    

Als ik vooraf had geweten dat ik samen met vriend geert afgelopen zaterdag 15-07 bijna driehonderd zeebaars(jes) zou vangen dan zou u mij waarschijnlijk voor gek verslijten maar het is toch echt zo. We gooiden ons wezenloos en vingen ons wezenloos, het werd een visdag om nooit te vergeten. Ze waren er maar vertrokken aan het begin van de avond weer naar zee. Wij hebben onze lol gehad. We lagen wel te rollen in de boot omdat ze bij het KNMI weer met hun P.....hadden zitten spelen. zeebaars-sprospinner2Dertig graden en matige wind.....Schuimkommen en striemende wind en net aan twintig hele graden.. Het maakte niet uit, de vis was los. Uiteraard hebben we bijna alles weer levend en wel teruggegooid omdat ze net de maat niet haalde. Ik heb die dag heerlijk geexperimenteerd en kwam er ook achter dat de Aruku shad van SPRO wel een heel goede vanger is. Het water was ongeveer tien meter en je liet het even zakken naar een diepte van om en nabij de 5 meter en met onregelmatige inhaalsnelheid binnendraaien. Toen ik zag dat het geen kapitale baarzen waren ben ik gaan experimenteren. Op pilkertjes vingen we ze en ook op gewone spinners. Vooral de blauwe en paarse spinnenrs van Spro  waren super de luxe.  Ook de Gilfin Pilkertjes van Albatros gingen goed. Helaas door het slechte weer konden we de pluggen wel vergeten. Als je hem of is het nu haar ingooide kreeg je deze weer net zo haard terug om je oren. Goede zeebaarspluggen zijn o.a. zijn de X-rap van Rapala en de Tail Dancer in het blauw.

zeebaars17072007Verder had ik als hooflijn een achthonderste gevlochten lijn met 28/00 fluoro carbon onderlijn van 1.25 meter lang.  Vooral een sprintje trekken bij het inhalen was succesvol. Aan het eind van de dag waren onze handen stuk van deze stekelridders onthaken.

 

 

 

 

 

We hadden de sluis om tien uur en zijn tot 19.30 gebleven. Toen we de sluis weer terug hadden om naar Zaandam terug te varen deinden we beide nog na van de wind. Je moet wat overhebben voor je hobby niet waar? zeebaars17072007xraphsAchteraf waren we blij dat we met z'n tweeen waren omdat je waarschijnlijk niet geloofd zou worden met zo een aantal.  

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb voor de roofblei en de grote baars al wel de arukushad ingezet maar voor zeebaars eigenlijk nog nooit. Uiteraard deden we het omdat de andere pluggen gewoon door het lage werpgewicht niet op de plaats van bestemming kwam. zeebaars17072007arukuDit mooie kleine compacte plugje is relatief zwaar en werp perfect en zinkt ook nog snel. Lekker snel indraaien ze worden onherroepelijk gegrepen. Veel zag je ook dat de vis aan de middelste dreg vast zat wat uiteraard kwam doordat de baars van onder de plug greep.  Önce in a lifetime"