Het SPRO Zoutwaterteam prolongeert zijn titel

op het Nederlands Kampioenschap Zoutwatervissen!

 

 

Bij elk (inter)nationaal zoutwaterevenement lijkt het zo langzamerhand ‘gewoon’ te lijken dat het SPRO Zoutwaterteam zich in de bovenste regionen van het klassement bevindt. Met individuele wereldtitels Boot en Zee, en zowel een Nederlands als Wereldtitel Korpsen in de broekzak, bleken de verwachtingen voor het SPRO Zoutwaterteam ook voor het Nederlands Kampioenschap Kustvissen afgelopen weekend zeer hoog te liggen. Aan het strand tussen Zoutelande en Westkappelle (beter bekend als de ‘Zeeuwse rivièra’) bleek het team bestendig tegen de hoge verwachtingen en werd het team voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands Kampioen Korpsen!korpsen

Deze editie van het Nederlands Kampioenschap Kustvissen stond in het teken van veel, heel veel vis!

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder goede weersomstandigheden, met een stevige wind en pas aan het einde van de wedstijd een lichte regen, kwam er een keur aan vissoorten op de kant: zeebaars, gul, wijting, schar, bot en steenbolk. Deze visserij op aantallen en snelheid bleek voor het SPRO zoutwaterteam een visserij waar zij zich uitstekend in kon vinden.

 

In totaal ving het team 55 maatse vissen met een totale lengte van 1292cm, de nummers 2 en 3 eindigden met respectievelijk 956 en 947cm op ruime afstand. Ter vergelijking met het Nederlands Kampioenschap Kustvissen 2007; het SPRO Zoutwaterteam werd toen met ‘slechts’ 371cm kampioen! Met de winst van het WK Kustvissen dit jaar stelde het team zich garant van plaatsing voor het WK Kustvissen welke van 8 tot 15 november in het Duitse Kühlingsborn wordt vervist. Door deze winst kan Nederland maarliefst 3 teams uitzenden naar dit evenement!

 

SPRO bedankt haar teamleden Jan Hennekam, Arjan Rijnberg, Jan Stam, Remi Lindhout en Eric Goossens voor de deelname en goede prestaties! Alle teamleden vervisten ook dit NK met de SPRO FastForward hengels (S10 4,50 en 5,00 meter) en Incognito molens. De gebruikte haken, nylon en Fluorocarbon zijn van Gamakatsu.

 

De SPRO Teamleden zijn tijdens de Zeehengelsport Totaal beurs te Colijnsplaat aanstaande 25 en 26 oktober aanwezig op de ruime SPRO stand om u de laatste nieuwigheden in het assortiment te tonen. Tevens is er de mogelijkheid om de individuele teamleden aan de tand te voelen over de door hun gebruikte technieken en materialen. Gedurende de beurs vindt het WK Bootvissen plaats, waarbij alle deelnemende boten vanaf de jachthaven aangrenzend aan het beursterrein vertrekken.

 

 

SPRO Teamleden Eric Goossens (huidige Wereldkampioen Bootvissen) en Arjan Rijnberg maken deel uit van het Nederlands team en stellen alles in het werk om de Nederlandse trots en die van het SPRO Zoutwaterteam te verdedigen. Als sponsor van dit evenement, nodigt SPRO u van harte uit om de het WK Bootvissen en de Zeehengelsport Totaal beurs te bezoeken. Wij verwelkomen u graag op onze stand!