ganzeneilandheader
Laten we een keertje een artikel maken over de sportvismogelijkheden om en rond IJmuiden. Al jaren zat het eigenlijk in de pen. Vriend Geert en ik allebei werkzaam in het onderwijs werden er dus op uit gestuurd om eens te gaan kijken op meerdere plekken en de sportvismogelijkheden te beschrijven. We begonnen uiteraard op de pier. Het werd vanwege de zuid westen wind de Noordpier. Twee weken terug kwam ik thuis met een klap met schar dus de verwachtingen waren hoog gepannen.ganzeneilandschar.jpg Er stonden al tien mensen te vissen toen we aankwamen maar de berichten waren heel erg slecht. Niemand had nog wat gevangen.
Het lijkt wel een gewoonte te worden dat Wanneer de kou intreedt dat de vis het lijkt af te weten. Om precies te zijn ging 8.00 de eerste lijn in het water. Allebei de hengels boven de honderd meter ingeworpen en maar wachten. Twintig minuten later kwam geert en die begon ook direct. Prachtige pieren , zagers en mesheften dus wat kan er nu misgaan. Het was dus de vis die mee werkte. In de anderhalf uur maar 1 keertje beet gezien en daardoor ook die ene bovenstaande schar kunnen vangen. Om precies te zijn om 10.00 uur stopten we ermee en gingen we richting de sluizen van IJmuiden.ganzeneiland2.jpg Daar moesten we wel een visje kunnen vangen. De weg ernaar toe was een drama door de enorme kuilen in de zandweg. De gemeente doet er niet aan omdat het terrein tot op heden geen functie heeft. Ook daar direct opgetuigd en twee hengels dichtbij en ver ingeworpen.
 Al snel had Geert een zeebaars te pakken en dat ging lekker zo. Bot, wijting en zeebaars werd met de regelmaat van de klok gevangen. Geert zat niet lekker, hij wilde de auto liever terug hebben op de parkeerplaats in plaats van de klei/zandgrond van de landtong. Met de te verwachte regen moesten we niet denken aan de terugtocht door slappe grond.ganzeneiland3.jpg
 Geert nam dus het zekere voor het onzekere en zette zijn auto terug. Ik deed het niet en gokte dus verkeerd. Na een heerlijk dag te hebben gevist in de motregen met een leuke visserij kwam ik dus echt muurvast te zitten slechts vijftig meter van de verharde weg. Alles hebben we geprobeerd om te doen, uitgraven, planken, stenen, niets lukte. Dan maar de auto laten staan en met de spullen teug naar huis en morgen voor een oplossing kijken. De volgende morgen heb ik De ANWB gebeld, deze hielpen niet omdat het net voorbij de verharde weg was. Mijn Winterthur alarmverzekering wilde niet komen omdat het ook net buiten de verharde weg was. Rijkswaterstaat gebeld, De politie, De hoogovens, bergingsbedrijven maar niemand kon of wilde komen. Wat kan je in de piepzak zitten omdat ik die auto zo nodig heb. Uiteindelijk kreeg ik het nummer door van een garage in IJmuiden. ganzeneiland4.jpgToen ik vroeg of deze garagehouder me wilde helpen vroeg hij niet eens wat, hij zei alleen dat hij het fijn vond om iemand uit de brand te helpen. Ik moest alleen even zeggen wanneer ik in IJmuiden was en dan zou hij komen met een Amerikaanse krachtpatser met four wheel drive.
In een paar minuten had hij er volgens zijn zeggen mijn auto eruit getrokken. Ik was zo immens blij dat ik wel een gat in de lucht kon springen. Vriend Geert opgebeld en die zou me naar IJmuiden brengen omdat vrouwlief met haar zussen de jaarlijkse "zussendag" had in een sauna in Harderwijk. We waren keurig op tijd bij de sluizen en daar stond gelukkig weer iemand te vissen dus we konden vissen kijken totdat we werden geholpen. Al snel kwamen we  in geprek over het vissen daar. ganzeneilandportHij viste met scheermessen met een dobber als verklikker. Terwijl we stonden te praten kreeg de aardige heer uit Portugal beet en ving een bot. Nog geen minuut later kwam de beste man uit IJmuiden met zijn grote bak aangereden.
 Met 3000 kilo kracht zou deze giga chevrolet mijn Opeltje Combo er wel uit trekken. Om precies te zijn vier minuten later stond mijn auto op de parkeerplaats. Het leek wel een auto uit de DAKAR race zo smerig was hij geworden van de dag ervoor. ganzeneiland1.jpgUiteraard hebben we deze topper van INTENSIVE CAR CARE bedankt en we beloofden hem dat we dinsdag een grote taart zouden brengen wanneer  we ons artikel in dit gebied zouden voortzetten.

Namens de hele redactie van hengelsport en Geert willen we nogmaals deze sympathieke garagehouder van INTENSIVE CAR CARE in IJmuiden bedanken voor zijn geweldige hulp.