atsunami 


MAASVLAKTE

In het verleden heb ik ook al eens eerder gehoord dat vrienden op de Maasvlakte zoiets dergelijks hebben meegemaakt. Toen kwam er een vrachtboot langs en er werd een enorme golf gevormd met desastreuze gevolgen. Al de spullen werden meegnomen in de golven.

Het heeft ook al eerder in Zeehengelsport gestaan dat de loodsboten en zeeslepers vaak van die enorme hekgolven maken die dik over de golfbrekers heen razen. Als je het een keer hebt meegemaakt dan zit de schrik er duidelijk in. Ik kan alleen maar zeggen dat ik vorige week net voor de vorst ongelofelijk veel geluk heb gehad. Ik kon me ternauwernood vast grijpen aan de achterliggende blokken anders was ik ook meegegaan. Mijn Spro vispak zat tot mijn hoofd vol water. Ik had mijn jas half open staan omdat het niet koud was. De golf ging over me heen en ik was nat tot op mijn botten. We hebben alles geprobeerd om de hengel eruit te krijgen maar alles mislukte. De golfslag was zo hard dat niemand de zee in durfde omdat het gevaar bestond om tegen de blokken te worden geslagen. De wind was zuidelijk en de aanblik dat ik mijn driepoot en kist in Noordelijke richting zag drijven was heel erg triest. Ik kon alleen maar denken….Nu wordt in ieder geval iemand langs de kust blij met zo een mooie driepoot. De zo herkenbare Shakespeare blauwe viskist zal wel volgelopen zijn en na een aantal dagen aanspoelen. atsunamilucht

 

VERZEKERING

Ik was zo vreselijk pissig dat ik even overwogen heb om naar huis te gaan. Gelukkig overwon het gezonde verstand en bleef ik toch doorvissen. De visserij was zo goed dat ik het aas maar om ging zetten in vis. Mooie wijting met als welkome tussenkomst grote schar. Omdat ik kan zeggen dat er wekelijks wordt gevist heb ik gelukkig dan ook een (hengel)sportverzekering. Ik dus gelijk mijn tussenpersoon gebeld en gevraagd of zo een voorval gedekt was. Wat een opluchting. Het enige wat voor mij onbegrijpelijk is dat een hengel slechts voor 20% van de originele waarde vergoed wordt. Je wordt er hoe dan ook nooit beter van. De lucht die ik die avond gezien heb was zo dreigend dat ik dat niet zo snel meer vergeten zal.

Je moet wat doen voor je gebakken scharretje en wijting…….